Ana Sayfa Politika 27 Şubat 2024 82 Görüntüleme

Ev baskınlarında SMF, ESP ve Partizan üyeleri gözaltına alındı

İstanbul ve İzmir’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında SMF, ESP ve Partizan üyelerininde bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
İstanbul ve İzmir’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında SKM Genel Sözcüsü Tanya Kara, SKM Genel Meclis üyesi Meliha Kayacı, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi T.K, Şerife Alpözel ve Mahir Kılıç Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan üye ve yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri henüz öğrenilemedi. İzmir’de gözaltına alınanların 24 saatlik avukat kısıtlılığı kararı olduğu belirtiliyor.
 
Gözaltına alınanların isimleri şöyle: SMF’den Barış Kayaoğlu, Metin Keleş; Partizan’dan İbrahim Hakkı Eren; Selda Aydoğdu, SKM’den Ezgi Gürbüz, Hacer Elçin; ESP’den Ali Haydar Keleş, Ali Karaçay, Mehmet Acettin, Mesut Çeki, Hüseyin Gültepe, Uğur Ok; Halk Cephesi’nden Selda Aydoğdu.
 
Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) X hesabından yaptığı açıklamada, ev baskınlarında polisin şiddet ve işkence uyguladığını belirtti. ESP’li Uğur Ok’un evine baskın yaparak gözaltına alan polislerin, evde bulunan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyesi Mazlum Ortaç’a şiddet uyguladığı belirtilerek, şiddetin fotoğrafı paylaşıldı. Şiddet sonucu Ortaç’ın kafasının kırıldığı iddia edildi. (MA)
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster