Ana Sayfa Politika 27 Şubat 2024 200 Görüntüleme

Mızraklı ve Demirtaş’tan DİTAM’a mektup

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM), “Diyarbakır yerel hizmetlerde neleri kaybediyor? “ başlık bir konferans düzenledi. Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen konferansın katılımcıları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer ve Eski Diyarbakır Belediye Başkan Feridun Çelik yer alırken Tutuklu bulunan Diyarbakır Büyukşehir Belediyesi (DBB) Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nında mektubu okundu.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajıda iletilen mektubu DİTAM Başkan Yardımcısı Sedat Yurttaş okudu. 

Mızraklı, “Sizlere hoş geldinizi sıkıca kucaklayarak, tokalaşarak, gülen gözlerle ifade etmek isterdim. Ama bizlerin onur ve özgürlük kavgasını, kendi kimliğimizle eşit, adil, demokratik yaşam arayışımızı varlıklarına tehdit olarak görenlerin fiziki tutsağıyız. Havarımızı yeterince duyuramadık, yeterince çoğalamadık, uyarılarımıza yeterince karşılık bulamadık. Bedelini ödüyoruz ama illa ki üstesinden geleceğiz. Bizler yenilmez bir halkın teslim olmayan evlatlarıyız.

DİTAM’ın arama toplantıları neticesinde bugün yaptığı programı çok değerli ve anlamlı buluyorum. Siyaset kurumunun pusulalarından birinin de bölgenin hafızasına ve gerçekliğine sahip olan sizlerin ortaya koyacağı değerlendirmeler olması gerektiğini düşünüyorum. Bilimin, vicdanın ve hafızanın rehberliği ile gösterdiğiniz çabalardan geleceğe önemli gönderileriniz çıkacaktır. 2018 sonunda hazırlamış olduğumuz “Kent Sözleşmesi” ile toplumsalın damgasını taşıyan bir tutum belgesi, çerçeve sözleşmesi, bir vizyon ve misyon belgesi sunmuştuk. Ve bugün söylenileceklerinde katkısı büyük olacaktır. Şunu da sizlere açıkça samimiyetle söylemeliyim ki; kaybettiklerimize ilişkin yapacağınız ayrıntılı değerlendirmeler aynı zamanda bizlerin telafi etmesi, kazanması ve ilerisine geçmemiz gereken bir yol haritası, bir ev ödevi olacaktır. Ve beraberce kararlaşacağız.” ifadelerini kullandı. 

Kayyum ambalajlı sömürge valiliği

Mızraklı, “17 yıllık yerel yönetim dönemimiz yaratıcı çözümler, odaksal çalışmalar insanı-toplumu ve doğayı merkeze olan çalışmalar ve cinsiyetlerin eşitlenmesi açısından önemli bir fikriyat membası da olmuştur. Bunu hedeflerinden biri olarak gören barbar, gerici, yayılmacı anlayış kayyım ambalajlı sömürge valiliği düzenine geçmiş, dişle-tırnakla-emekle biriktirilmiş her türden değerimizi talana koyulmuştur. Kent de, toplum da, kurumlarımız da, değerlerimiz de, doğamızda yara almıştır. Ama her şeye karşın bizler, bu topraklar ne İskenderler, ne Alpdoğanlar, ne Yıldırımlar gördük ama yenilmedik, azalmadık. Yeniden yeşermede, boy vermede arsız bir doğamız, suyumuz var. Hem unutmayacak, üstesinden gelecek hem de yaralarımızı saracak, daha da güçlü olacağız. Ben inanıyorum, sizlerin de benden eksik olmadığınızı biliyorum” ifadelerine yer verdi. 

DBB Eş Başkanı Mızraklı mektubunda koğuş arkadaşı Selahattin Demirtaş’ın selamınıda iletti. Mızraklı, “Ne kadar fiziken uzağınızda olsak da halkımızın sevgilisi Demirtaş ile beraber sizlere en sıcak selamlarımızı ve yürek dolusu sevgi ve özlemlerimizi gönderiyoruz.  Serkeftin ji we ra, Hazar car Bijinin.” dedi. (Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster