Ana Sayfa Özel Haber 28 Şubat 2024 147 Görüntüleme

DEM Parti Bitlis adayı değişti, Batman adayı geri çekilebilir

Özel Haber– Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Şanlıurfa ve Iğdır’ın ardından Bitlis adayını da değiştirdi. DEM Parti Batman Belediye Eş Başkan Adayı Mehdi Öztüzün’ün ise adaylığının geri çekileceği iddia ediliyor.

Parti kaynakları Mehdi Öztüzün’ün 3 Mart tarihinde YSK’ya verilecek kesin aday listelerinde yer almayacağını ifade ediyor.

DEM Parti Bitlis İl Örgütü, Eşbaşkan adayı Enver Barin’in Yargıtay’a gönderilen dosyası nedeniyle kendi talebi doğrultusunda adaylıktan çekildiğini ifade ederek,”Seçim Komisyonumuz ve Eş Başkan Adaylarımızın almış olduğu karar ile aday adayımız olan Sayın Faruk İŞLEK, Belediye Eş Başkan Adayımız olmuştur” açıklamasında bulundu. 

5 yıl tutuklu kaldığı dosyadan yeniden ceza verildi

DEM Parti Bitlis İl Örgütü yaptığı yazılı açıklamada, ” Bitlis Belediye Eş Başkan adayımız Sayın Enver BARİN hakkında açılmış olan ceza davası; siyasi faaliyetleri de gerekçe gösterilerek aleyhe sonuçlanmış ve yaklaşık olarak beş yıl tutuklu kalmış olduğu dosya üzerinden kendisine yeniden ceza verilmiştir. Verilen cezayla ilgili olarak temyiz başvurusu yapılmış olup; dava dosyası temyiz incelemesi için Yargıtay 3. Ceza Dairesine gidecektir. Belediye Eş Başkan adayımız Sayın Enver BARİN, temyiz incelemesi yapılacak olan dava dosyasıyla ilgili gelecekte yaşanabilecek hukuksal sorunların önünü almak için kendi talebi ile Eş Başkanlık adaylığından çekilme kararı almıştır. Sayın Enver BARİN, Partimizin listesinden kontenjan adayı olarak yer alıp, mücadelesine inançla ve aynı ekip ruhuyla devam edecektir.” ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca açıklamada, “Seçim Komisyonumuz ve Eş Başkan Adaylarımızın almış olduğu karar ile aday adayımız olan Sayın Faruk İŞLEK, Belediye Eş Başkan Adayımız olmuştur. Siyasi faaliyetleri de gerekçe gösterilerek, haksız ve hukuka aykırı şekilde cezalandırılan ve bunun sonucu olarak özgürlükleri ve siyaset yapma hakları ellerinden alınan arkadaşlarımıza karşı yürütülen bu menfi politikalara karşı alternatifsiz değiliz. Sayın Enver BARİN ve Sayın Faruk İŞLEK arkadaşlarımız ile çalışmalarımızı aksatmadan sürdürerek, Bitlis halkının iradesinin en doğru şekilde sandıklara yansıması için hiçbir çabadan vazgeçmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” 

DEM Parti Batman Belediye Eş Başkan Adayı Öztüzün’ün adaylığı geri çekilebilir

Daha önce eş başkanlık tartışmaları nedeniyle gündeme gelen DEM Parti Batman Belediyesi Eş Başkan Adayı Mehdi Öztüzün bu kez HÜDAPAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı ile birlikte maça gitmesi nedeniyle gündeme geldi. 

DEM Parti Batman İl Örgütü X hesabından yayınladığı paylaşımda, “Uzun yıllarca başta kentimiz olmak üzere, Kürdistan’da halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değildir” açıklamasında bulundu. 

Parti kurullarının inceleme başlattıkları aktarılan açıklamada, “Parti politikamız ve ideolojik hattımızla düşmanca tavır sergilemiş bu yapılarla mesafemiz çok net ve bellidir. dün bir futbol karşılaşmasında yaşanan durum, halkımızda ve değerli ailelerimizde büyük bir tepkiye ve infiale neden olmuştur. öncelikle tüm halkımızı ve değer ailelerimizi yaşananlar karşısında sükûnete çağırıyoruz. Söz konusu durum, partimizin ilgili kurullarınca incelenmekte olup, geniş değerlendirme daha sonra yapılacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar

Yorumlar (1 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

  • hamza dogan :

    12 Mart 2024-09:53

    ramanlının görüşüde kürdistan haklarıdır neden bu bölgeye yok sayan aşağlıyan zihniyetle iş tutuyorsunuz da bir fotograftan alınıyorsunuz.korkunuz barışın gelme ihtimalımı

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster