Ana Sayfa Politika 11 Mart 2024 83 Görüntüleme

Hatimoğulları: Urfa’yı da alacağız, Siverek’i de alacağız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Urfa’daydı. Hatimoğulları, Siverek ve Hilvan ilçelerindeki halk buluşmalarına katıldı. Siverek’teki halk buluşmasında konuşan Hatimoğulları, “Bizler DEM Parti olarak yola koyulduk. Urfa’yı da alacağız, Siverek’i de alacağız” dedi. 

17 arkadaşımız tutuklandıysa biz 1700 arkadaşımızla çalışmaları yürüteceğiz

Halk buluşmasında konuşan Hatimoğulları, şunları söyledi:

“2024’teyiz ve sözüm ona ülkeyi sivil bir parti yönetiyor ama ne yazık ki 12 Eylül’de biraz önce andığımız yoldaşlarımızın, devrimci ve yurtsever arkadaşlarımızın ödediği bedelleri hala hep beraber ödüyoruz. Seçim arifesinde içinde eş başkanlarımız ve adaylarımız olan 17 arkadaşımız gözaltına alındı ve tutuklandı. Seçim çalışmalarımıza bu şekilde Urfa’da müdahale edeceğini zanneden AKP’ye buradan, Karacadağ’dan sesleniyoruz: Karacadağ’ın, Urfa’nın sesini Ankara duysun. 17 arkadaşımız tutuklandıysa, biz 170 arkadaşımızla, 1700 arkadaşımızla onların yerine çalışmaları hep beraber yürütecek miyiz?”

Bunlar yol yapmayı bilmez, yolsuzluk yapmayı bilir 

Hatimoğulları, “Halk evinde kaynamayan tenceresini biliyor, alamadığı eti sütü biliyor. Çocuğunu okula gönderirken nasıl zorlandığını biliyor. Bu yoksulluk sadece Urfa’da da değil. 50 milyon yurttaşımız açlık ve yoksullukla karşı karşıya. Bakın hizmet yaptık diyorlar. Buranın köy yollarının bozuk olduğunu siz özellikle sürücü kardeşlerim gayet iyi biliyorsunuz. Çok talepler oldu bu yollarla ilgili. Ama yolları da yapmadılar bunlar. Bunlar yol yapmayı bilmez, yolsuzluk yapmayı bilir yolsuzluk! Siverek Belediyesinde 2023’te 40 milyon TL’yi sadece araç kiralamaya ayırmışlar. 1 milyar 329 milyon TL’lik olan 2024 bütçesini yandaşa birkaç yıl içinde peşkeş çekmişler ve utanmadan hizmet yaptıklarını söylüyorlar. Hizmetleri batsın bunların, hizmetleri batsın!” 

DEM Parti olarak yola koyulduk; Urfa’yı da alacağız, Siverek’i de alacağız

Hatimoğulları, “Değerli Karacadağ halkı, bizler 8 Mart’ta biriktirdiklerimizle, Newroz’un ateşiyle, Demirci Kawa’nın ve Mazlumların direnişiyle, Kürt halkının dört parça Kürdistan’daki direnişiyle 31 Mart seçimlerinde zafere hep beraber akacak mıyız? İşte Kürt halkının bu çocukları olduğu sürece, Kürt halkının gençleri ve kadınları olduğu sürece, bu güçlü dayanışma ve inanç olduğu sürece hiç kimsenin gücü bizleri, halkları yenmeye yetmeyecektir. 31 Mart seçimlerinde burada hep beraber zafer halayımızı çekmek dileğiyle. Sağ olun, var olun” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster