Ana Sayfa Gündem, Özel Haber, Video Galeri, Video Haber 12.03.2024 254 Görüntüleme

Sezen Aksu’nun katıldığı Diyarbakır Newrozu yeniden gündem oldu

Ünlü Sanatçı Sezen Aksu’nun 2002 yılında Diyarbakır Newrozunda söylediği “Gülümse” şarkısının görüntüleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı o anlara dair hatıralarını aktardığı paylaşım yayınladı.  

Sezen Aksu’nun 2002 yılında katıldığı Fuar alanında düzenlenen Diyarbakır Newrozuna 500 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyordu. Sezen Aksu’nun menejeri Ahmet San, o yıllarda Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilisi tarafından aranmış, ‘‘Burada olay çıkacak diye bazı ihbarlar alıyoruz. Güvenliği sağlayamayacağız endişesi taşıyoruz. Gelmeseniz iyi olur’’ şeklinde uyarılmıştı.

Sezen Aksu, brükratik engellemelere ve yağışlı havaya rağmen Diyarbakır Newrozunda “Gülümse” şarkısının seslendirerek binlerce kişinin eşlik etmesini sağladı. Konser için saat 15.00’e kadar izin verilmişti. Ancak yağmur ve trafik yüzünden konser saat 15.00’te bitmedi. Bunun üzerine polis müdahale ederek, sahneyi boşaltma kararı aldı. Yaşanan küçük çaplı arbedenin ardından konser uzatıldı ve programa devam edildi. 

Konser sonrası Sezen Aksu gazetem.net için kaleme aldığı yazısında hissettiklerini şöyle yazmıştı, “Uçsuz, bucaksız bir alanın içinde yüzbinlerce kişiydik. Şarkı söyleyen kadın bendim. Normalde olmayan bir şey oluyordu sahnede. Şarkı söylerken hiçbir şey düşünmek mümkün değildir.

Oysa ben hem şarkı söylüyor hem düşünüyordum. Bir meditasyon anı gibi Düşünceler ben çağırmadan geliyordu. Olağanüstü güvenlik önlemleri, polisler, tanklar, silahlar, telsiz konuşmaları, son derece gergin ve telaşlı görevliler, korumalar, onlarca gazeteci, kameraman Neredeyse hepsinin yüzünde, her an tatsız bir olay çıkabileceği endişesi

Ben, yirmi sekiz yıldır sivil hareketlerin dışında, her türlü siyasi görüş ve tavıra eşit mesafede durmaya çalışan Egeli Sezen, Diyarbakır’ın orta yerinde nasıl oluyor da bütün şarkıları yüzbinlerle bir ağızdan söylüyorum. Kelimeler de ben çağırmadan geliyorlar.

‘Bu hüzünlü dünya macerasında hâlâ parçalanmaya direniyorsak, bunun bir tek sebebi olmalı: Ortak duygu, ortak akıl.’ Ben Diyarbakır’da şunu gördüm. Oradaki bütün insanlar çok şey öğrenmişler. Olağanüstü bir iç disiplin ve siyasi bilinci hergün biraz daha geliştirerek ağırbaşlılıkla bekliyorlar. Herkesin beklediğini Biraz ilgi, biraz sevgi, biraz adalet.” (Özel Haber)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster