Ana Sayfa Politika 14 Mart 2024 106 Görüntüleme

Demirtaş’ın avukatı açıkladı: Yapılan görüşme sonucunda hukuksuzluk son buldu

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, Demirtaş’a uygulanan ayakkabı çıkarma şeklindeki hukuksuzluktan vazgeçildi. 

Demir X hesabından “Demirtaş Savunma Grubu” imzasıyla paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş’a avukat görüşü öncesi ve sonrası dayatılan ayakkabı çıkarma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucu vazgeçilmiştir. Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyor, müvekkilimiz Sayın Demirtaş’ın selamlarını iletiyoruz.”

Edirne F Tipi Cezaevinde 2016’dan beri tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, Demirtaş’a yönelik Adalet Bakanlığının talimatıyla başlatılan üst araması dayatması nedeniyle Demirtaş’ın görüşlere çıkmama kararı aldığını duyurmuş.  Diyarbakır Barosu ve DEM Parti’den peş peşe açıklamalar gelmişti. 

DEM Parti yaptığı açıklamada, “Demirtaş’a yönelik bu onur kırıcı ve hukuksuz dayatmayı reddediyoruz.” denilen paylaşımda, “Seçim çalışmalarımızın engellenmesini de amaçlayan cezaevlerindeki artan bu baskıların sorumluluğunun Adalet Bakanlığı ve iktidarda olduğunu ifade ediyoruz. DEM Parti olarak, seçim çalışmalarımızı seçilmişlerimizin ve tutsak arkadaşlarımızın da katıldığı bir kampanyayla yürütmekteyiz. Seçim çalışmaları başladığından bu yana halkımızın her alanda partisini sahiplenmesi karşısında siyasi acziyet yaşayan iktidar her türlü hukuksuzluğu devreye koymaktadır. Ancak bilinmelidir ki insanlık onuruna aykırı olan bu hukuksuzluklar ile DEM Parti durdurulamaz. Demirtaş’a ve cezaevlerindeki arkadaşlarımıza karşı artan insanlık dışı uygulamaların bir an önce son bulması çağrısı yapıyoruz. Demokratik muhalefeti ve kamuoyunu da bu hukuksuzluklara karşı çıkmaya ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Diyarbakır Barosu ise yaptığı açıklamada,  “Baromuz üyesi ve HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır. Hukukun, bir baskı ve sindirme aracı olarak kullanılması ile birlikte hapishaneler maalesef işkence alanlarına dönüşmüştür. Sayın Demirtaş’a yönelik başlatılan onur kırıcı, yersiz ve amacını aşacak şekildeki arama işlemiyle kötü muamele yasağı ihlal edilmektedir. Diyarbakır Barosu olarak, Adalet Bakanlığından temel hakları ihlal edici ve onur kırıcı bu arama işleminin derhal sonlandırılmasını beklediğimizi ve süreci yakinen takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster