Ana Sayfa Özel Haber 21 Mart 2024 108 Görüntüleme

Diyarbakır’daki newroz kutlamalarına milyonlarca kişi katıldı

Rojan MAMO

Büyük Amed Newrozu olarak nitelendirilen Diyarbakır Newrozu milyonlarca kişiye ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar Diyarbakır’a gelerek newrozu kutladı. 

Diyarbakır Bağlar ilçesinde bulunan Nevroz alanında yapılan kutlamalara sabah 08:30 saatlerinden itibaren girişler yapıldı. Giriş yapılan 6  kapıda da DEM Parti milletvekilleri ve Newroz Tertip Komitesi üyeleri hazır bulundu. Yöresel kıyafetleri ve flamaları ile alana girmek isteyen vatandaşlar ve kolluk kuvvetleri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. 

DEM Parti otobüsü ile newroz alanına gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Leyla Zana, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve DEM Parti heyeti alana birlikte giriş yaptı. 

Protokol girişinde polisler heyeti uzun süre bekleterek kimlik ve protokol listesi kontrolleri yaptı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit 2017 Newrozunda polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Kemal Kurkut’un fotoğrafını hayatını kaybettiği yere taşıdı. heyet karanfiller bırakarak anma gerçekleştirdi. 

Anmada konuşan DEM Eş Genel Başkanı Bakırhan, “2017 Newrozunda Kemal Kurkut arkadaşımız biliyorsunuz burada katledildi. Bu vesileyle bu newrozda kendisini saygı ve minnetle anıyoruz. Kemal Kurkut’u unutmayacağız. Her ne kadar onu katledenler diğer katledilen davalar gibi cezasızlıkla sonuçlandırılmaya çalışsa da biz unutmayacağız. Bu davanın takipçisi olacağız. Kemal Kurkut ölümsüzdür. Newrozunu kutluyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster