Ana Sayfa Gündem, Özel Haber 25 Mart 2024 140 Görüntüleme

Belçika’da Newroz gerginliği: çok sayıda kişi yaralandı

Belçika’nın Heusden-Zolder kasabasında Newroz kutlamasında dönen Kürt ailelerin evlerine Ülkü Ocakları mensupları saldırı düzenledi. 

Saldırı görüntülerin yayılmasının ardından Avrupanın bir çok bölgesinden PKK destekçileri Heusden-Zolder kasabasına geldi. 

Ülkü Ocakları ve PKK destekçileri arasında sokaklarda taşlı sopalı saldırılar meydana geldi. Belçika polisi olaylara müdahale etmekte güçlük çekti. 

Heusden-Zolder kasabasına giriş ve çıkışlar yasaklandı. 

Sosyal medya bazı hesaplar Ülkü Ocakları mensuplarının saldırılarda uzun namlulu silahlar kullandığını iddia etti. 

HDP eski Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan X hesabından yaptığı paylaşımda, “Belçika’nın Heusden-Zolder kasabasında Newroz kutlamasında dönen Kürt aileler Türk faşistlerin saldırısına uğradı.Yaralılar var.Belçika Devletinin üzerine düşen görevi yapmasını bekliyoruz. Büyük geçmiş olsun” açıklamasında bulundu. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster