Ana Sayfa Politika 2 Nisan 2024 107 Görüntüleme

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları: Kazanan kentlerimizdir

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlanmasının ardından Diyarbakır (Amed) Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı olarak seçilen Doğan Hatun ve Ayşe Serra Bucak seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 

“Amed halkına dün sandık başına giderek 8 yıllık kayyum sistemine muhteşem bir şekilde son verdiği için teşekkür ediyoruz. Kürt halkı, kadınları ve gençleriyle, büyüklerimiz ve annelerimizle, sadece Amed’de değil, tüm kentlerimizde iradesini ortaya koyarak demokrasi mücadelemizde yeni bir sayfa açmıştır

Kayyumlara son verilen kentlerimize selam olsun

Amed’den Wan’a, Mêrdîn’e, Dêrsim’e, Îdir’a, Muş’a, Agirîye, Riha’nın ilçelerine ve kayyumlara son veren tüm kentlerimize selam olsun. Selam olsun baskının her türlüsüne karşı barış ve özgürlük talebini yükselten onurlu Kürt halkına!

Halkımızın bugün itibariyle bize verdiği eş başkanlık görevi her şeyden önce bizler için onurdur. Edip Solmazların, Terzi Fikrilerin açtığı yolda halk belediyeciliği yapmanın kutsal bayrağı bugün bize verilmiştir.

Tüm Diyarbakır halkına hizmet edeceğiz

Bugünden itibaren hiçbir farklılık gözetmeden tüm Diyarbakır halkına, beş yıl boyunca hizmet edeceğiz. Bugünden itibaren kentin tüm kaynakları kent için kullanılacaktır. Bugünden itibaren soygun, hırsızlık, usulsüzlük, insan kayırma, rüşvet ve her türlü çıkar düzenine karşı, halkın katılımıyla halkın çıkarları için gece gündüz çalışacağız.

Bugünden itibaren kentin birikmiş sorunlarını çözmek ve kentimizin yaşam kalitesini yükseltmek için el birliğiyle çalışmaya hazırız ve işte başlıyoruz.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster