Ana Sayfa Politika 2 Nisan 2024 100 Görüntüleme

Van Büyükşehir Belediyesine Kayyum atandı

31 Mart Yerel Seçimlerinde yüzde 55 oy alarak Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın adaylığı düşürüldü. 

Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı AK Parti Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olan Abdulahat Arvas’a verdi. 

Özgürlük için Hukukçular Derneği(ÖHD) yaptığı açıklama ile mazbatanın ikinci partiye verildiğini duyurdu. 

ÖHD’nin açıklamasında şu ifadeler yer adlı;

DEMOKRATİK KAMUOYUNU VAN HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ!

“Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Sayın Abdullah Zeydan, seçilme yeterliliğine uygun bir şekilde aday olarak Van halkının %55 çoğunlukla seçilmiş iradesidir. Ancak yargı, siyasi bir talimatla seçime 2 gün kala hukuksuz bir itiraz süreci işleterek Van halkının iradesini siyasi bir darbe ile gasp etmiştir. Van İl Seçim Kurulunun verdiği hukuksuz kararla mazbatanın ikinci olan partiye verilmesine karar verilmiştir.

Tüm üyelerimizi halkın iradesini sahip çıkmaya davet ediyoruz

Van halkının iradesine yönelik bu hukuksuz, adaletsiz ve gaspçı uygulamalara karşı tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve demokratik kamuoyunu halkın iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sürecin takipçisiyiz.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster