Ana Sayfa Politika 5 Nisan 2024 77 Görüntüleme

Diyarbakır’da “Direnenlerin zaferini kutluyoruz” başlığıyla şölen düzenlendi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü, 31 Mart’ta kazanılan seçimleri il binası önünde düzenlediği halk buluşmasıyla kutladı.  Etkinliğe Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Barış Anneleri Meclisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar katıldı. Programın sonlanmasının ardından polisler giriş çıkışları engelleyerek 9 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların arasında sanatçı Kadir Çat ve DBP PM üyesi Elif Turan’da yer aldı. 
 
Müziklerle başlayan etkinlikte daha sonra siyasiler konuşma yapmak üzere sahneye davet edildi. 
 
İlk olarak  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun sahneye davet edildi. Burada konuşan  Serra Bucak, 31 Mart yerel seçimlerinde Amed’den Batmana Batmandan Hakkari’ye oradan Van’a  bu iktidara gereken cevabın halk tarafından verildiğini söyledi.
 
Bucak, “Bu onurlu halkın karşısında, iradesi karşısında ne yapacağını bilmeyen iktidar, Van’da, Şırnak’ta oyunlara başladı ama bu onurlu halkın iradesi onlara geçit vermedi. Halk, Van’da ‘darbeye hayır’ dedi” diye konuştu. Var olan toplumsal, siyasal mücadelede yer edinen kadınlara ve annelere selamlarını ileten Bucak, “Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. Başarı sizlerindir” dedi.
 
Ardından söz alan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun, “AKP durmadı. Bütün kentlerde 31 Mart’ta kazandık. Wan’a bir kez daha irade atmak istediler ama Wan halkı büyük bir direniş verdi. Onlara binlerce kez selam olsun. Biz söz verdik şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz diye. Şimdi şehirlerimiz yeşermeye başladı” şeklinde konuştu.
Hizmet yapılmayan kentlerden ve projelerden çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Hatun, “Biz gücüz, kudretiz, bu halkın hizmetkarlarıyız. Başta kendi irademize sonra kültür, dil, sanat alanında, ekonomi alanındaki darlıktan korkmayın artık biz geldik. Bizler  topraklarımıza, kültürümüze bütün ülkemize sahip çıkacağız. Başarı halkındır, başarı halkındır. Başarınız kutlu olsun” şeklinde konuştu.
 
 
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster