Ana Sayfa Politika 18 Nisan 2024 46 Görüntüleme

DEM Parti Gülistan Doku adına futbol turnuvası başlatıyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi Dersim(Tunceli)’de 5 Ocak 2020’de şüpheli bir şekilde kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Gülistan Doku adına futbol turnuvası başlatacağını duyurdu.

Gülistan Doku adına başlatacağı futbol turnuvasına ilişkin DEM Parti Genel Merkezinde açıklama yapan Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu, “Bu yıl da “Özel Savaşa Karşı Gençler Sahada” diyerek Gülistan Doku adına bir futbol turnuvası düzenleyeceğimizi genç arkadaşlarımıza ve halkımıza duyuruyoruz. Bizlere uygulanan yıldırma politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz” dedi.

Genel Merkez binasında yapılan basın açıklamasının Türkçe metnini DEM Parti Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu, Kürtçe metnini ise DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi Oğuzhan Azbay okudu.

Turnuvanın “Özel Savaşa Karşı Görkemli Direniş” kampanyasının çerçevesinde düzenlendiği ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Toplumun özünü ve hakikatini hedef alan egemenler bu amaçlarına ulaşmak için hedeflerine ilk olarak gençleri, özellikle de genç kadınları alıyor. Değişimin öncüsü olanların, devrimci tutum gösterenlerin başta kadınlar ve gençler olduğunu çok iyi bilen egemenler, en büyük ve kirli saldırılarını da bizlere yönelik planlıyor. Bugün bu saldırıları kirli politikalarla birleştirip özel savaş teknikleriyle yürütüyor. Uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma, asimilasyon ve zorunlu göç ile gençler ve özelde genç kadınlar toplumdan, örgütlü yaşamdan ve ülkesinden uzaklaştırılarak bireysel ve sahte bir yaşama yönlendiriliyor.

Ajanlaştırma çabalarına ve göçertme politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz

DEM Parti Gençlik Meclisi olarak Ağustos ayında “Özel Savaşa Karşı Görkemli Direniş” şiarı ile bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanya çerçevesinde genç arkadaşlarımızı özel savaşa karşı bilinçlendirme ve örgütleme çalışmalarımız devam ediyor. Bugün biliyoruz ki gençleri ve toplumu esir almak için yürütülen özel savaş politikalarının en yaygın olanlarından biri endüstriyel spor ve özelde de futboldur. Bu sistem, şoven ve cinsiyetçi endüstriyel futbol ile gençleri ve toplumu uyuşturarak yüksek karlar elde etmekte ve kendi devamlılığını sağlamaktadır. Bu nedenle geleneksel olarak sistemin futboluna alternatif futbol turnuvaları düzenliyoruz. Bu yıl da “Özel Savaşa Karşı Gençler Sahada” diyerek Gülistan Doku adına bir futbol turnuvası düzenleyeceğimizi genç arkadaşlarımıza ve halkımıza duyuruyoruz. Bizlere uygulanan yıldırma politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz, ajanlaştırma çabalarına ve göçertme politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz, özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışanlara karşı sahaya çıkıyoruz!

1565 gündür sormaktan bıkmadığımız soruyu bu turnuvanın duyurusu ile tekrar soruyoruz: Gülistan Doku nerede?

Futbol turnuvamız hem endüstriyel futbola bir alternatif olacak hem de cinsiyetçi, şoven ulus-devlet paradigmasını ifşa edecektir. Gülistan Doku arkadaşımızın ismini seçmemiz tesadüf değildir. Kapitalist modernite sistemi bugün dünyada ve özelde Kürdistan’da genç kadınları hapsetmeye çalışmakta, çeşitli yöntemlerle cinsiyetçilik ideolojisini yaymaktadır. Gülistan arkadaşımızın kaybedilmesi ve bulunmasına yönelik devlet yetkililerinin eylemsizliği bu sistemin cinsiyetçi yüzünü de bizlere göstermeye devam etmektedir. Turnuvamız egemenlerin yürüttüğü tüm bu kirli savaş yöntemlerine karşı bir adım olacaktır. Gençliğin örgütlü yapısını güçlendirecek güçlenen bu örgütselliğimizle demokratik hareketimizi yükselteceğiz! Bu kapsamda turnuvamızı Gülistan Doku ismiyle düzenliyor, özel savaşın bu turnuva ile ifşa edileceğini biliyoruz. 1565 gündür sormaktan bıkmadığımız soruyu bu turnuvanın duyurusu ile tekrar soruyoruz: Gülistan Doku nerede?

Turnuva kayıtları 21 Mayıs’a kadar sürecek

Bütün genç arkadaşlarımız 21 Mayıs’a kadar DEM Parti il ve ilçe örgütlerimize giderek turnuvamıza katılmak için ismini yazdırabilir. Özellikle genç kadın arkadaşlarımızın turnuvaya katılarak kadın düşmanlığına karşı güçlü bir tutum sergilemesini ve kadınlara biçilen cinsiyetçi rolleri ters yüz etmesini istiyoruz.”

Açıklamanın Kürtçe metninde ise şu ifadeler yer aldı;

Meclisa me ya Ciwanan li ser navê Gulistan Doku turnuwaya futbolê li dar dixe

Em wekî Meclisa Ciwanan ya Partiya DEMê, îsal jî pêşbirka futbolê amade dikin. Pêşbirka me dê di çarçoveya kampanyaya me ya “Li Dijî Şerê Taybet Têkoşînek Bi Heybet” de bi şîara “LÊXE” pêk were. Baş tê zanîn ku desthilatdar her dem ji bo rastî û heqîqeta civakê tune bikin êrişê jinên ciwan û ciwanan dikin. Ciwan, bi taybetî jî jinên ciwan hêza guhertin û têkoşînê ne. Xwedî helwesta şoreşgeriyê ne. Ev rastî ji aliyê desthilatdaran jî baş tê zanîn. Ji ber vê yekê ye ku dema ku li dijî gelên têkoşer êriş pêk tê, desthilatdar ewil êrişê ciwanan dikin. Îro jî desthilatdar bi rêbazên şerê taybet êrişê jinên ciwan û ciwanan dike. Bi rêbazên qirêj yên şerê taybet dixwaze ciwanan ji heqîqetê dûr bixe û têxe nav pergala kapîtalîst. Li dijî ciwanan polîtîkayên hişbirê, fuhuşê, sîxurtiye, bişaftinê û koçberiyê dixe merîyetê. Desthilatdar bi van polîtîkayan dixwaze ciwanan ji axa wan dûr bixe, wan têxe nav jiyanek takekes û derewîn. 

Werzîş, yek ji amûrê şerê taybet e ku desthiladar dixwaze werzîşek endustriyal ava bike. Di bin sîwana werzîşê de hişmendîya nîjadperest û zayendperest di nav civakê de belav dike û di heman demê de jî civakê bêhiş dike. Ji ber vê yekê afirandina werzîş û futbolek li dijî zayendperestî û nîjadperestiyê muhîm e. Em di wê baweriyê de ne ku tevî hemû xebatên me dê Pêşbirka me jî bibe bersiv li dijî polîtîkayên qirêj yên şerê taybet. Em ê îsal pêşbirka xwe li ser navê “Gulistan Doku” ya ku ev Hezar û pênc sed û şêst û pênc roj in wenda ye pêk bînin. Gulistan Doku yek ji qurbanîyên şerê taybet bû, bi hêza desthilatê hate wendakirin û ev çend sal in nayê dîtin. Her roj bi dehan jinên ciwan wek Gulistan Doku dibin hedefa van polîtîkayên şerê taybet. Di şexsê Gulistan Doku û hemû jinên ciwan de dixwazin civakê ji rastiya xwe dûr bixînin. Lê îroj li hemû qadan jinên ciwan li dijî şerê taybet di refên pêş de têkoşîn dikin. 

Ciwan dê di çarçoveya pêşbirka me de kom bibin û li dijî werzişa endustrîyal, werzişa civakî û komunal ava bikin. Jinên ciwan û ciwanên ku dixwazin beşdarî turnuvaya me bibin dikarin heta 21ê Gulanê serî li rêxistinên me yên navçe û bajaran bidin. Di rojên pêş de her herêm û bajar dê agahiyên derheqê serlêdanan de aşkera bike. Piştî serlêdanan, destpêka pêşbirkê dê li herêman bê eşkerekirin.

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster