Ana Sayfa Politika 28 Nisan 2024 42 Görüntüleme

Kadın İl Eş Başkanları toplantısında konuşan Türkoğlu: Savaş politikalarına karşı en güçlü örgütlülükle duracağız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kadın İl Eş Başkanları Ankara’da toplandı. Genel Merkez binasında yapılan toplantıda konuşan DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, “Tecrit ve savaş politikalarına karşı en güçlü örgütlülükle duracağız. Bulunduğumuz her yerde ev ev, kapı kapı dolaşacak ve bu politikaları teşhir edeceğiz” dedi. 

31 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarının kadınlar öncülüğünde gerçekleştiğini ifade eden Türkoğlu şunları söyledi; “31 Mart seçimlerini kadınlar açısından tüm detaylarıyla günlerdir değerlendiriyoruz. Kadınların öncülük ettiği bu başarı tüm halklarındır; ezilenlerin, yoksulların, işsizlerin, işçilerin, emekçilerin dedik. Bizler seçim çalışmalarını eşitsiz koşullarda gerçekleştirdik. Savaş ve şiddetin gölgesinde gerçekleştirilen bu seçimlerden çıkan sonuçlar, kadınların nasıl bir yaşam istediğinin de göstergesi olmuştur. Eş başkanlık sistemi yıllardır iktidar tarafından kriminalize edilmek isteniyor. Kadın düşmanı bu iktidar, eş bakanlığı kriminalize etmek için toplumda yıllardır rıza üretmeye çalışıyor. Ancak seçimler gösterdi ki eş başkanlık sistemimiz büyük bir destekle toplumdan onay almıştır.

Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatanların planlarını kadınlar çökertti

Kadınlar savaşsız, şiddetsiz, sömürüsüz bir yaşamda nasıl ısrarcı olduğunu bu seçimde net bir şekilde bir kez daha ortaya koymuştur. Hileyle, haksızlıkla, hukuksuzlukla, kayyımlarla yürütülen politikanın iflasının resmi ortaya çıkmıştır. Defalarca söyledik yine söylüyoruz; kadın irademize, bilincimize, paradigmamıza olan inancımızla söylüyoruz: Çöktürme Planı adı altında Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatanların planlarını kadınlar çökertti. Gün bu başarıya gölge düşürmek isteyenlere karşı kadın örgütlülüğümüzü en güçlü şekilde büyütme günüdür. Evet, bu başarıyı hazmedemeyen iktidar algı operasyonlarına başlamıştır. Bu ülkede kadınlar her gün katledilirken, cezasızlık politikalarıyla failler elini kolunu sallayarak dolaşırken sesi çıkmayan Adalet Bakanı yakın zamanda belediyelerimize dair bir açıklama yaptı ve “halkın sinir uçlarına dokunurlarsa” diyen cümleler kurarak partimize, belediyelerimize yönelik adeta yargıya talimat veren sözler sarf etti. Adının başında adalet yazan bir bakanlığın bakanı, ülkede yaşanan adaletsizliklerden haberdar değil mi? Bizzat bu adaletsizlikleri onaylıyor mu?

Sizin işiniz kadınların, gençlerin sandıktan çıkan iradesine saygı duymaktır

6 yıldır adalet nöbeti tutan ve 88 gündür bizzat onun bakanlığı önünde bu nöbete devam eden Emine Şenyaşar’ın sesini duymayan bu bakana, kadınlar olarak bir kez daha sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Sizin işiniz sandıktan çıkan iradeye, kadınların ve gençlerin iradesine saygı duymaktır, bu iradeyi yok saymak değildir. Ülkede kadına şiddet uygulayan faillerin hak ettikleri cezaların almasını sağlamak, kadın cinayetlerini durdurmaktır işiniz. 
“Pişmanlık Yasa”sı dayatılan, “kurallara göre spor yapmama” gibi gerekçelerle tahliyesi engellenen 32 yıllık tutsak Fahriye Ceylan ve Sincan Cezaevinde infazı yakılan 11 kadına uygulanan hukuksuzluğa son vermektir işiniz. 81 yaşındaki Makbule Özer’i cezaevine gönderenlerin, % 91 engeline rağmen “cezaevinde kalabilir” raporu verilen Abdulalim Kaya ve 75 yaşındaki Hatice Yıldız’ı cezaevine götürecek kadar adalet duygusundan ve ilkesinden yoksun olanların konuşacak yüzü olmamalıdır. 

DEM Parti; kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçilerin, yoksulların partisidir. Halkların bir arada ortak yaşamını esas alan fikriyatın mayasının tuttuğu yerdir. Parti kapatma ve kayyım atama tehditleriyle, algı operasyonlarıyla belediyelerimizi hedef gösterenler şunu çok iyi bilsin ki kadınlar buna izin vermez, halklarımız buna izin vermez. 

Tecride karşı durmak suç değildir, suç olan tecridin bir rejim haline getirilmesidir

Şakran Kadın Cezaevinde, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Berna Çelik’in de olduğu 11 kadın tutsağa 10 günlük hücre cezası verilmiş. Neden mi? Tutsaklar insanlık suçu olan tecride ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı açlık grevine girdikleri için. Bir yandan görevini yerine getirmeyen Adalet Bakanı, bir yandan da haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı direnen kadınlar. Ben buradan bir kez daha söz konusu bakanlığı uyarıyorum. Tecride karşı durmak suç değildir, suç olan tecridin bir rejim haline getirilmesidir. Tutsaklara verilen ceza hukuksuzdur, derhal son bulmalıdır. 

Özgür Basın emekçileri Mehmet Aslan, Esra Solin ve Erdoğan Alayumat Kürt Gazeteciler Gününü kutladığı için dün tutuklandı. Doğru duydunuz gazetecileri tutuklama gerekçesi bu. Özgür Basın emekçilerine yönelik gerçekleşen saldırıları lanetliyor, binlerce kez Kürt Gazeteciler Günü kutlu olsun diyorum. 

Kentlerimizi en iyi tanıyan biz kadınlarız

Kentlerimizi en iyi tanıyan biz kadınlarız. Mahallelerde, ilçelerde, kentlerde kadınların neye ihtiyacı olduğunu bilen biz kadınlarız. Yaşam alanlarımızı hep birlikte inşa edeceğiz. Her bir arkadaşımızın bu hassasiyetle yaklaşacağından şüphemiz yoktur. Kentlerimizi kadın özgürlükçü kentler yapmanın zamanı gelmiştir. Örgütlü olduğumuz her yerelde seferberlik ruhuyla hareket edeceğiz. İllerimizde, ilçelerimizde bulunan demokratik kurumların ve sivil toplum örgütlerinin kadın yapılarıyla ve mahalle, köy kadın meclislerimizle birlikte başardık. Şimdi hep birlikte yeniden inşa zamanıdır ”

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster