Ana Sayfa Gündem 13 Haziran 2024 61 Görüntüleme

Eğitim Sen kurum müdürünün öğretmene şiddetine tepki gösterdi: “Takipçisi olacağız”

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü ve şoförünün bir öğretmeni darp etmesine Eğitim-Sen Amed Şubesi okul önünde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Olay 11 Haziran tarihinde Çınar Kız İmam Hatip Lisesinde meydana geldi.  İddialara göre velisi olduğu öğrencinin matematik sınavına tekrar yapılmasını talep eden kurum müdürü ve şoförü talebini kabul etmeyen öğretmeni darp etti. Saldırıya maruz kalan öğretmen darp raporu alarak suç duyurusunda bulundu.

Çınar Kız İmam Hatip Lisesi önünde toplanan Amed Eğitim-Sen Şubesi  ve öğretmenler yaptıkları açıklamada öğretmenlere şiddet olaylarına tepki gösterdi. Amed Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Şiddetin tüm toplumda yaygınlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Şiddet sarmalı toplumun tamamını etkilediği gibi, biz eğitim emekçilerini ve öğrencilerimizi de etkiliyor. Bilindiği üzere daha 1 ay önce İstanbul’da çalıştığı okulda uğradığı saldırı sonucunda bir eğitim emekçisi yaşamını yitirmişti. Sonrasında iş bırakıp, alanlara çıkan biz eğitim emekçileri uzun süredir yaşadığımız şiddeti gündemleştirmiş, şiddetin ortadan kaldırılması için mücadele edeceğimizi ifade etmiştik. Maalesef tüm uyarılarımız ve duyarlılık çağrılarımıza rağmen tekrar bir öğretmene şiddet olayı ile karşı karşıyayız. 11 Haziran Salı günü bir kamu kuruluşunda yönetici olan bir veli, Çınar Kız İmam Hatip Lisesine gelerek, şoförüyle beraber bir eğitim emekçisini darp etmiştir. Yapılan ölçme ve değerlendirme sınavında, sınav güvenliğini sağlamak amacıyla ders öğretmeninin oturma düzeninin değiştirmesini bahane eden saldırgan, karne haftasında sınavın tekrarlanmasını dayatmıştır. Hazırda bulunan öğretmenler bunun mümkün olmadığını, ders öğretmeninin daha güvenilir bir ölçme değerlendirme için öğrencilerin yerini değiştirebileceğini ifade etmiştir. Bunun üzerine öğretmenlere bağıran saldırgan, bir öğretmenin boğazına yapışmış, beraberinde getirdiği şoför ise arkadan öğretmeni darp etmeye başlamıştır. Saldırıya maruz kalan öğretmen sonrasında darp raporu alıp gerekli adli işlemleri başlatmıştır”

Şiddet olayının takipçisi olacağız

Yaşanılan sorunların eğitim ile çözülebileceği vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Öncelikle bu şiddete maruz kalan ve bundan etkilenen tüm eğitim emekçisi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan bu şiddet olaylarının sadece yaptırımlarla engellenemeyeceğini, öğretmen mesleğini itibarsızlaştıran politikalar ve söylemlerin bu şiddet ortamının zeminini oluşturduğunu biliyoruz. Bir an önce mesleğimizi değersizleştiren politika ve uygulamalarından vazgeçilmeli, insan onuruna yaraşır bir ücretle, okullarımıza mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde gelebileceğimiz eğitim ortamları oluşturulmalı.

Biz eğitim emekçileri olarak yaşanan bu sorunların eğitimin dönüştürücü gücüyle çözülebileceğinin farkındayız. Okullarda yürüttüğümüz eğitim faaliyetleriyle, örgütlü mücadelemizle hak ettiğimiz şiddetsiz bir toplumu inşa edeceğiz. Eğitim Sen olarak şiddet mağduru eğitim emekçilerinin yanında olduğumuzu, şiddet olayının takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Yaşadığımız tüm sorunları bir arada durarak, eğitim emekçilerinin ortak ve birleşik mücadelesiyle aşacağız ”

 

(Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster