Ana Sayfa Gündem 22 Haziran 2024 51 Görüntüleme

TGC’den 4 gazetecinin hedef gösterilmesine tepki

TGC, Türkgün gazetesi manşetinde dört gazetecinin hedef gösterilmesine tepki gösterdi. TGC yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkgün gazetesinin manşetinde gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu’nun hedef gösterilmesi nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Yapılan  açıklamada hedef gösterilen gazetecilerin başına geleceklerden Kadir Yıldız’ın sorumlu tutulacağı belirtilerek olayı kınadıkları ifade edildi. 

TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama ise şöyle; “Türkgün Gazetesi 21 Haziran 2024 tarihli sayısının manşetinde  Kadir Yıldız  imzasıyla  yayınlanan yazıda meslektaşlarımız Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptıkları haberler nedeniyle açıkça hedef gösterilmiştir. ‘Halk TV’nin avanak hafiyeliği’ başlıklı yazıda, fotoğrafları da eklenen gazetecilerin ‘Sinan Ateş cinayetini istismar etmekten ve magazinleştirmekten geri durmadığı’ iddia edilmiştir

Kadir Yıldız’ı kınıyoruz

Gazetecilerin görevi siyasi cinayetleri, olayların arkasındaki kirli ilişkileri aydınlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmektir. #Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu başta olmak üzere evrensel gazetecilik ilkeleri ile mesleğini yapan tüm gazetecilerle dayanışma içindeyiz.  Meslektaşlarımızı hedef gösteren Kadir Yıldız’ı kınıyoruz. Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne göre ‘Gazeteci kamuoyunun doğru bilgilendirilme hakkından sorumludur. Gazeteci bir başka gazeteciye bilinçli ve açık, mesleki zarar vermekten kaçınmalıdır. Bir meslektaşının yayınını engelleyici ve yanıltıcı davranışlarda bulunmamalıdır.’ Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. #Gazetecilik suç değildir.”

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster