Ana Sayfa Gündem 29 Haziran 2024 62 Görüntüleme

New York Times’dan Biden’a çekilme çağrısı

ABD'nin prestijli gazetesi New York Times'ın yayın kurulu, önceki gün Donald Trump ile yaptığı felâket tartışmanın ardından Başkan Joe Biden'a Beyaz Saray yarışından çekilmesi çağrısında bulundu.

New York Times, dün akşam yayımlanan ve Beyaz Saray için “Ülkeye Hizmet Etmek İçin Başkan Biden Yarışı Bırakmalı” başlığını taşıyan başyazıda, 81 yaşındaki Başkanın “kendi sınavında başarısız olmasının” ardından Joe Biden’ı “bir liderin gölgesi” olarak nitelendirdi.

Tanınmaz halde olan Joe Biden, Cumhuriyetçi selefiyle perşembe günü televizyonda yaptığı düello sırasında kelimeleri yuttu, bazı cümleleri tamamlayamadı ve boşluğa baktı.

New York Times, “Sayın Biden takdire şayan bir Başkan olmuştur. Onun liderliği altında ulus refaha kavuştu ve bir dizi uzun vadeli zorluğun üstesinden gelmeye başladı ve Bay Trump’ın açtığı yaralar kapanmaya başladı. Ancak Bay Biden’ın bugün yapabileceği en büyük kamu hizmeti, yeniden seçilmeyi istemeyeceğini açıklamak olacaktır” diye yazdı.

New York Times’ın yayın kurulu tanınmış köşe yazarlarından oluşuyor ve gazetenin değerlerini yansıtıyor.

Demokrat Parti üyeleri de Biden’ın yeni bir görevi üstlenme kabiliyetini sorguladı ve bu da parti içinde bir fırtınayı tetikledi, ancak Joe Biden Cuma günü onlara “işi yapabileceği” konusunda güvence verdi ve bu süreçte seleflerinden ikisi olan Barack Obama ve Bill Clinton’ın desteğini aldı. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster