Ana Sayfa Gündem 11 Temmuz 2024 52 Görüntüleme

‘THY’nin Tahran ofisini polis kapattı’ iddiası

THY’nin Tahran ofisi, çalışanlarının İran’ın başörtüsü yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle uyarıldığı ve ardından kapatıldığı iddia edildi. 

Yarı resmi Tasnim haber ajansı, polis memurlarının Pazartesi günü Tahran’daki Türk Hava Yolları ofisine giderek şirket çalışanlarının “başörtüsü yasasına uymamaları” nedeniyle ilk uyarıyı yaptıklarını yazdı. 

Ajans, İran vatandaşı olan çalışanların “polis memurlarına sorun çıkardığı” ve bunun da ofisin kapatılmasına neden olduğu bildirildi. Tasnim’in haberine göre polis daha sonra çalışanların davranışları nedeniyle ofisi mühürledi.

Tasnim, Türk Hava Yolları ofisinin Çarşamba günü yeniden açılmasına ve her zamanki gibi çalışmaya devam etmesine izin verileceğini yazdı. 

Tahran’daki olayla ilgili olarak THY’den herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Haberin duyulduğu saatlerde Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda “THY Tahran Müdürü Fatih Tunel Büyükelçiliğimizde ağırlanmıştır. Nazik ziyaretinden ötürü kendisine teşekkür lerimizi sunarız” denildi. Paylaşımda Tunel’in bir yetkili ile çekilmiş fotoğrafına yer verildi. 

Devlete ait IRNA haber ajansı Tahran Savcısı Ali Salehi’nin THY ofisinin mühürlenmesine ilişkin herhangi bir yasal işlem ya da kararın bulunmadığını söylediğini yazdı. 

Haber uluslararası basında geniş yer aldı. Haberlerde, olayın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan’ı kutlamak için aramasından birkaç saat sonra meydana geldiğine yer verildi.  (Ajans Bizim)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster