Ana Sayfa Gündem, Özel Haber 27 Temmuz 2024 63 Görüntüleme

ASKİ, içme suyu depolarını sahipsiz bıraktı

ASKİ, içme suyu depolarında görevli silahlı güvenlik personelini çekme kararı aldı. Güvenliğin lojman sakinlerine bırakıldığı su depolarından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Çalışma Bakanı'nın da ikamet ettiği konutlara su dağıtımı sağlanıyor.

Yılmaz Bilgin

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Çankaya ilçesinde bulunan içme suyu depolarında görevli silahlı güvenlik görevlilerini çekme kararı aldı. Kararın ardından 12 su deposu korumasız bırakıldı. Su depoları sahasında bulunan konutlar ise idari bölümde görevli personellere lojman olarak tahsis edildi.

Konu ile ilgili Serbesti’ye konuşan ismini vermek istemeyen ASKİ’de görevli güvenlik görevlisi şunları söyledi: “İlk olarak silahlarımız toplandı. Daha sonra bunun nedenini sorduğumuzda, ASKİ’ye bağlı su depolarındaki silahlı güvenlik personelinin ihtiyaçtan dolayı farklı görev yerlerine verileceğini, bu su depolarının tamamen güvenliksiz bırakılacağını ve sorumluluğun da mevcut su depolarında bulunan tek katlı konutlarda ikamet eden idari personel ailesine bırakılacağını belirttiler.”

Su depolarının yaklaşık iki aydır korumasız bırakıldığını ifade eden güvenlik görevlisi, su depoları sahasında bulunan konutların büyük bölümünün ise ASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli şoförlere tahsis edildiğini belirtti.

Konutlarda kalanlara gayri resmi sorumluluk verildi

ASKİ, su depolarında görevli güvenlik personelinin yerini değiştirme kararı almasının ardından, depoların güvenliği lojmanda ikamet eden ailelere kaldı. Gazetemize konuşan lojman sakinleri, sorumluluğun gayri resmî olarak kendilerine verildiğini ve güvenlik kulübelerinin boş kaldığını, kendilerinin ise konut için ASKİ’ye aidat ödediğini ve bu şekilde konutta ikamet ettiklerini belirttiler.

Bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyen ve ismini vermek istemeyen bir lojman sakini, “Bu durumdan biz de rahatsızız. Su depolarına yönelik bir saldırı veya sabotaj durumunda nasıl müdahale edeceğimizi bilmiyoruz. Daha önceden güvenlik görevlileri burada silah ile nöbet tutuyordu. Vardiyalı çalışıyor ve belirli aralıklarla denetleniyordu. Bizler geceleri uyumak zorundayız ve sabah da herkes gibi çalışmak için buradan ayrılıyoruz. ASKİ’nin böyle bir karar almasına biz de şaşırdık. Ağır bir sorumluluk bizlere yüklendi. Bütün mahallenin içme suyu buradan sağlanıyor, çok tedirginiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanlar bu bölgede ikamet ediyor

Çankaya Dikmen semtinde bulunan su depolarının güvenliğinin lojmanda kalanlara bırakıldığı ASKİ su depolarının içme suyu ihtiyacını karşıladığı mahalle sakinlerinin arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanların ikamet ettiği konutların suları, güvenliklerin olmadığı bu su depolarından sağlanıyor.

(Özel Haber)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster