Ana Sayfa Gündem 28 Temmuz 2024 47 Görüntüleme

Leyla Zana: Kürtlerin sınırlarını zorlamayın

Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri ve slogan attıkları gerekçesiyle 11 kişi daha tutuklandı. Bu duruma tepki gösteren Leyla Zana, "Kürtlerin sınırlarını zorlamayın" açıklamasında bulundu
Son bir haftadır sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar ile hedef gösterilen çok sayıda kişi halaylar ve sloganlar gerekçe gösterilerek gözaltına alında ve tutuklandı. Son olarak İstanbul’un Bağcılar, Esenyurt, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde dün yapılan ev baskınlarında 18 kişi, farklı tarihlerde yapılan düğünlerde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri ve slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 18 kişi  buradaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. 
 
Savcılık ifadelerinin ardından 18 kişi, “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemedeki ifadelerinin ardından ise 18 kişiden 7’si adli kontrol ile serbest bırakılırken, 11’i aynı iddiayla tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 
 
Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar ve sloganlar gerekçe gösterilerek Siirt ve Batman’da 5, Ağrı’da 7 , Mersinde 9, İstanbul’da da 18 kişi olmak üzere toplamda 39 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 2’isi çocuk olmak 25 kişi tutuklandı. 

Zana: Kürtlerin sınırlarını zorlamayın

Kürt siyasetçi Leyla Zana  X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Kürtlerin sınırlarını zorlamayın! Hepimizi Kürtçe şarkılarla, davul, zurna ve sloganlarımızla alanlara, meydanlara çıkarmayı düşünüyorsanız, seve seve varız!

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster