Ana Sayfa Gündem 29 Temmuz 2024 58 Görüntüleme

Hakkari’de düğünlere polis baskını

Hakkari’de üç düğüne baskın düzenleyen polisler, Kürtçe şarkı söyleyen müzisyen ve bazı düğün sahiplerini gözaltına aldı.
 
Son bir haftadır sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar ile hedef gösterilen çok sayıda kişi halaylar ve sloganlar gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış 29 kişi tutuklanmıştı. Hakkari’de ise dün gece düğün operasyonları vardı. Hakkari Emniyeti kentin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen 3 düğüne baskın düzenleyerek sanatçıları ve düğün sahiplerini gözaltına aldı. 
 
Mezopotamya ajansında yer alan habere göre Kürtçe şarkı ve halay gerekçesiyle yapılan polis baskınları  3 mahalledeki düğünlere gerçekleşti. “Siyasi şarkılar” gerekçesiyle bazı müzisyenler, düğün çekimi yapan prodüksiyon şirketi çalışanları ile bazı düğün sahipleri gözaltına alındı. “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan ve sayıları netleştirilemeyen kişiler, İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. 
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster