Ana Sayfa Gündem 29 Temmuz 2024 51 Görüntüleme

On yıldır komada olan Tiyatro sanatçısı Kenan Işık vefat etti

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle bir süredir ağır sağlık sorunları yaşayan tiyatro sanatçısı Kenan Işık vefat etti. Mart 2014’da saunada düşerek başını çarpan ve beyin kanaması geçiren sanatçı o tarihten bu yana komadaydı. 

Kazadan önce sunduğu “Kim Milyoner Olmak İster” yarışma programı ile yeni bir imaj yaratan sanatçı, uzun yıllar tiyatro dünyasında yer aldı. Kenan Işık 76 yaşındaydı.

Kenan Işık Kimdir ?

Kenan Işık, 1947 yılında ‘de Malatya’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi.  Öğrencilik yıllarında tiyatroya başlayan sanatçı 1972 yılında Devlet Tiyatroları’na girdi. Sanat kariyerinde tiyatro oyunculuğunun yanı sıra şehir tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yapan Işık, değişik televizyon dizilerinde de rol aldı, seslendirme sanatçısı olarak görev yaptı. 

Değişik tarihlerde gazetelerde yazı yazan Kenan Işık, bir süre Star Haber’de ana haber sunuculuğu da yaptı. 

Kenan Işık, Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programıyla tanınan ve sevilen bir sunucu oldu.  Sanatçının rol aldığı filmler arasında Süper Baba, Kurtuluş, Tatlı Hayat, Sayın Bakanım, Emret Komutanım, Fikrimin İnce Gülü sayılabilir.  Çok sayıda tiyatro oyununda rol alan sanatçı bir çok oyunun da yönetmenliğini üstlendi. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster