Ana Sayfa Gündem 2 Ağustos 2024 44 Görüntüleme

Hakkari’de polis şiddeti protestosu: Gençliğe baş eğdiremezsiniz

Hakkari Yüksekova'da gençlerin alıkonularak şiddete maruz kalmasına basın açıklaması ile protesto edildi. Burada konuşan DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, "Baskıcı ve işkenceci politikalarla Gever gençliğine baş eğdiremezsiniz" dedi.  
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde mahallelere yapılan polis baskınında çok sayıda genç gözaltına alındı. Mahalle sakinleri bir süre geçtikten sonra gözaltına alınan gençleri bir parkta işkence edilmiş halde bulduğunu ifade etti. Kente bugün gençlerin polisler tarafından alıkonularak şiddete maruz kalmasına dair  basın açıklaması yapıldı.  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), bir iş merkezi önünde şiddeti protesto etti. Açıklamaya çok sayıda sivil toplum ve insan hakları örgütü temsilcisi de katıldı. 

“Size karşı geri adım atmayacağız”

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, iki gencin polisler tarafından şiddete maruz kaldığını ifade etti. Düşünmez, “İşkence darp raporuyla sabit olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı, valilik konu hakkında kendilerinin bilgi sahibi olmadığını, emniyetin böyle bir işlem yapmadığını belirtti. Kışla ve Orman mahallelerini her gün ablukaya alarak insanlara gözdağı veriyorlar” dedi. 
 
Düşünmez, “Bu gençlere işkenceyi yapan kişi Abdurrezzak isimli bir kişi. Bu kişi her kimse derhal ortaya çıkarılmalı. Yine Abdurrezak’ın gençleri teslim ettiği kişi ise Yusuf isimli biri. TEM’de amirlik sıfatına sahip. İşkencecilik anlına yapışan amiri bütün kamuoyuna duyuruyoruz. Bu kişiler işkence yaparak neyi hedeflemektedir?” diye sordu. 
 
1990’lı yıllardaki uygulamaların “Gever gençliğine baş eğdirmeyeceklerini” vurgulayan Düşünmez, “Yıllardır aynı işkence politikalarını sürdürüyorsunuz. Bu politikalar Kürt halkına geri adım attırdı mı? Bir gözaltı kararı olmamasına rağmen insanları nasıl olur da alıkoyup, darp edip, telefonlarını bloke ederek ilçeye uzak mesafelere bırakıyorsunuz. Hangi hukuk ve vicdanda yer alıyor? Biz işkencecilere boyun eğmedik, bundan sonra da size karşı geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
Düşünmez, şöyle devam etti: “Kürt diline, milletine ve gençliğine yaptığınız saldırıları kabul etmiyoruz. İşkenceler bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Dilimize, kimliğimize, gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkacağız.”
 
Açıklama, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla son buldu. (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster