Ana Sayfa Gündem 4 Ağustos 2024 49 Görüntüleme

Prof. Dr. Cenap Ekinci, ‘Pêşî Kurdî’ Paylaşımı Nedeniyle İfade Verdi

Prof. Dr. Cenap Ekinci, Diyarbakır'da Kovid-19 döneminde vatandaşların "kobay" olarak kullanıldığını ve "Pêşî Peya" yazılarının silinmesini eleştiren paylaşımları nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Diyarbakır’da Kovid-19 döneminde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vatandaşların “kobay” olarak kullanıldığı iddiasını gündeme getirmesi nedeniyle ifadeye çağrıldı. Ekinci, sosyal medya hesabı üzerinden “Pêşî Peya/Önce yaya” ve “Hêdi/yavaş” yazılarının silinmesiyle ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle de ifadeye çağrıldı. Soruşturmanın Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve MHP 27. dönem Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu’nun şikayeti üzerine başlatıldığı öğrenildi.

Ekinci, bugün Diyarbakır Emniyeti’nde “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddiasıyla ifade verdi. Ekinci, konuya dair şu açıklamayı yaptı: “Arkadaşlar soruyorlar. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda TCK 216. maddeden soruşturma başlatıldı. İfadem o doğrultuda alındı. Belediye başkanlarına yönelik ‘PÊŞÎ KURDÎ’ paylaşımım ile ilgili şikayet üzerine ifadeye çağrıldım. Doğruları söylediğimizi tekrar beyan ettik. Herkese teşekkür ederim.”

Ekinci’nin soruşturmaya konu olan paylaşımı ise şöyleydi: “Değerli Belediye Başkanları! Yollara Pêşî Peya (önce yaya) yazdınız, defalarca silindi. Siz halk adına kamu görevinizi yaptınız, bitti. Şimdi sıra esnaf, bakkal, kahveci, manav, site yöneticileri ve halkta. Herkes bir boya alsın ve duvarına ‘Pêşi Kurdî (önce Kürtçe)’ yazsın…”

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster