Ana Sayfa Gündem 6 Ağustos 2024 43 Görüntüleme

İsrail, Filistinlilerin 26 milyon dolarlık vergi fonuna el koydu

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistin Yönetimi'ne aktarılması planlanan 100 milyon şekel (26 milyon dolar) tutarındaki vergi fonuna el koyulması talimatını verdi.

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistin Yönetimi’ne aktarılması planlanan 100 milyon şekel (26 milyon dolar) tutarındaki vergi fonuna el konulması talimatını verdi.

Bu, İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşının başladığı Ekim ayından bu yana, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın bazı bölgelerinde sınırlı özerklik uygulayan Filistin Yönetimi’ne yönelik son vergi kesintisi oldu.

Konuya ilişkin açıklamada Maliye Bakanlığı, fonlara el konulmasının “terörle mücadele tedbirlerinin bir parçası” olduğunu savundu. Açıklamada, Smotrich’in Filistin Yönetimi’nin fonları “teröristlerin ailelerine” aktardığı iddiasına yer verildi. Bu suçlamayı daha önce de yapmıştı.

İsrailli siyasetçiler, Ramallah merkezli Filistin Yönetimi’ni İsrail’e karşı geldikleri için öldürülen ya da hapse atılan Filistinlilerin ailelerine mali destek sağladığı için düzenli olarak eleştiriyor.

10 yıl önce çıkarılan yasa şimdi askıya alındı

2004 yılında çıkarılan bir yasa, Filistin Yönetimi’nin İsrail işgaline karşı eylemlerde bulundukları için İsrail hapishanelerinde bulunan mevcut ve eski Filistinli mahkumlara “onurlu bir yaşam” sağlama sorumluluğunu ortaya koydu. Yasa, “kendilerinin ve yakınlarının ekonomik haklarının” korunmasını sağlıyor.

Filistinliler, emekli maaşını aileler için bir can simidi ve İsrail işgaline karşı sembolik bir destek jesti olarak görüyor.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Filistin Yönetimi adına topladığı fonlara beşinci kez el konulduğu belirtildi.

Gazze savaşı sırasında mali durumu giderek zorlaşan Filistin Yönetimi, konuya ilişkin henüz bir tepki vermedi.

Smotrich, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, Filistin fonlarının kesilmesinin, Batı Şeria’da artan yerleşimlerin yanı sıra İsraillilerin “güvenliğini sağlamak için” bir Filistin devletinin kurulmasını engellemeye yönelik daha geniş bir stratejinin parçası olduğunu söyledi.

Diplomatik çevrelere göre, bu karar “yeni bir taktik.” İsrail hükümeti, “Filistin Yönetimi’ne yaptırım uygulamak ve onu yok etmek için yeni yollar düşünüyor. Bu yöntemle de Filistin Yönetimi’ni çökmeye zorluyorlar.”

İsrail’in en büyük müttefiki olan Amerika Birleşik Devletleri, Filistin devletine yönelik adımları destekliyor. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster