Ana Sayfa Spor 12 Ağustos 2024 43 Görüntüleme

Türkiye ilk defa olimpiyatlardan altın madalyasız döndü

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Türkiye'nin 40 yıl sonra ilk kez altın madalyasız döndüğü bir olimpiyat olarak kaydedildi. Türkiye toplamda 3 gümüş, 5 bronz madalya elde ederek madalya sıralamasında 64. sırada yer aldı

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndan altın madalya kazanamadan döndü ve bu sonuç, ülke tarihindeki en kötü olimpiyat performanslarından biri olarak kaydedildi. Türkiye, 1984 Los Angeles Olimpiyatları’ndan bu yana ilk kez altın madalya kazanamadı. Paris 2024’te Türkiye, bireysel kategoride altı, takım kategorisinde ise iki madalya alarak toplamda sekiz madalya kazandı; bu madalyalardan üçü gümüş, beşi ise bronz olarak kaydedildi.

Olimpiyatlara 101 sporcuyla katılan Türkiye, büyük umutlarla gittiği Paris’te madalya hedeflerinin gerisinde kaldı. Türkiye’nin gümüş madalya kazanan sporcuları arasında, kadınlar boks 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş ve 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan yer aldı.

Bronz madalya kazanan sporcular ise güreşte erkekler 125 kiloda Taha Akgül, kadınlar 68 kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu, boksta kadınlar 57 kiloda Esra Yıldız Kahraman, tekvandoda kadınlar +67 kiloda Nafia Kuş Aydın ve okçulukta Klasik Yay Erkek Milli Takımı (Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış, Ulaş Berkim Tümer) oldu.

Türkiye, bu sonuçlarla madalya sıralamasında 64. sırada yer aldı. Ayrıca, olimpiyatlara katılmaya hak kazanan boksör Tuğrulhan Erdemir, yasaklı madde kullanımı nedeniyle oyunlardan men edildi.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster