Ana Sayfa Gündem 13 Ağustos 2024 48 Görüntüleme

Eskişehir’de Bıçaklı Saldırı: Şüphelinin üzerinden Nazi sembolleri çıktı

Eskişehir'de, Nazi sembolleri taşıyan bir saldırgan, sosyal medyada canlı yayın yaparak beş kişiyi bıçakladı

12 Ağustos’ta Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yer alan Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’nda meydana gelen saldırıda, bir kişi sosyal medyada canlı yayın yaparak beş sivili bıçakladı. Şüpheli Arda K., olay sonrası kaçarken güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, şüphelinin üzerinde Nazi sembolleri taşıyan teçhizat bulunduğunu açıkladı.

Emniyetin Açıklaması

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili yaptığı açıklamada, şüphelinin saldırı sırasında “kafasında kask, yüzünde maske, üzerinde hücum yeleği ve elinde bıçak” olduğunu belirtti. Arda K.’nin çay bahçesinde oturan beş kişiyi sebepsiz yere bıçakladığı, ardından kaçmaya çalışırken yakalanarak etkisiz hale getirildiği açıklandı. Olayda kullanılan kesici aletler muhafaza altına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Şüphelinin, Haziran ayında 18 yaşını doldurduğu ve daha önce adli bir kaydının bulunmadığı bilgisi verildi. Soruşturmanın seyrini etkilememek adına, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Saldırganın üzerinde Nazi sembolleri çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, saldırganın üzerinde bulunan Nazi sembolleriyle kaplı teçhizatın görselini yayımladı. Bıçaklardan birinin üzerinde Nazi Almanyası’nın kullandığı “gamalı haç” sembolü, yelekte ise neo-Naziler tarafından kullanılan “kara güneş” sembolü yer aldı. Ayrıca, şüphelinin saldırı öncesinde 16 sayfalık bir manifesto yayımladığı, bu metinde çeşitli etnik gruplara ve topluluklara hakaretlerin yanı sıra potansiyel saldırılara dair planların bulunduğu belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, saldırıyı dijital ve oyun bağımlılığına bağlayarak, “Oyun bağımlılığı ciddi bir sorun haline geldi. Bu olay, durumun ciddiyetini ve aciliyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir,” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster