Ana Sayfa Gündem 13 Ağustos 2024 47 Görüntüleme

Tedavisi engellenen mahkum gözlerini kaybedebilir

Cezaevinde bulunan oğlu Yaşar Bayar'ın gözlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Zin Bayar, “Oğlumun gözleri kararmaya başladı. Oğlum tedavi edilsin” dedi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2015 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında gözaltına alınıp tutuklanan Yaşar Bayar (37), yargılandığı davada “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, “kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bayar, 3 ay Şırnak T Tipi Cezaevi’nde kaldıktan sonra Giresun Espiye L Tipi Cezaevi’ne sevk edildi. Cezası kesinleşen Bayar, 2 aydır cezaevinde tek kişilik hücrede tutuluyor ve görme yetisini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

“Madem cezaevinde tutuyorsunuz, neden tedavisini yapmıyorsunuz?”

Mezopotamya Ajansına konuşan Anne Zin Bayar, “oğlunun durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini ifade ederek şunları söyledi: “Oğlumun içinde bulunduğu durumdan dolayı bizler de olumsuz etkileniyoruz. 9 yıldır oğlum tutuklu ve bu süreçte sadece bir defa görüşüne gidebildim. Yakın bir cezaevine getirsinler diye bugüne kadar cezaevine onlarca dilekçe yazdık. Ancak bir sonuç alamadık. Madem cezaevinde tutuyorsunuz, neden tedavisini yapmıyorsunuz? Tek talebim, oğlumun yakın bir cezaevine getirilip tedavi edilmesidir. Görme yetisini kaybetmek üzere ancak hastaneye götürülmüyor” 

Cezaevinin uzak olması nedeniyle 9 yıldır sadece bir kez oğlunun açık görüşüne gidebilen anne Zin Bayar, son telefon görüşmesinde oğlunun görme yetisini kaybetmeye başladığını belirtti. Anne Bayar, “Oğlum tutuklandıktan sonra Giresun’a götürüldü. Babası kanser hastası ve benim de kimsem yok. Cezaevi uzak olduğu için her görüşe gidemiyoruz. Yakın bir cezaevinde olsaydı, görüşlerine giderdik. Ancak şu anda bulunduğu cezaevi hem çok uzak hem de yol masrafı çok. Oğlum şu anda tek kişilik hücrede tutuluyor. Tek başına kalabilecek biri değil. Sırtında ve belinde de rahatsızlıklar var. Gözleri de yavaş yavaş kararıyor. Bir anne olarak tek isteğim oğlumu hücreden çıkarsınlar ve yakın bir cezaevine getirsinler,” dedi. 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster