Ana Sayfa Gündem 16 Ağustos 2024 51 Görüntüleme

Tarık Ziya Ekinci vasiyeti üzerine Diyarbakır’da defnedilecek

Eski Türkiye İşçi Partisi milletvekili ve yazar Tarık Ziya Ekinci, 15 Ağustos 2024'te İstanbul'da vefat etti. Ekinci'nin cenazesi 18 Ağustos'ta memleketi Diyarbakır'da toprağa verilecek.

Türkiye’nin tanınmış siyasetçi ve yazarlarından, Kürt asıllı eski Türkiye İşçi Partisi milletvekili Tarık Ziya Ekinci, 15 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul’daki evinde yaşamını yitirdi. 25 Şubat 1925 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğan Ekinci, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup Paris Tıp Fakültesi’nde ihtisas yapmış bir dahiliye uzmanıydı.

Tarık Ziya Ekinci, yarın Üsküdar’da bulunan Şakirin Cami’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından, 18 Ağustos’ta memleketi Diyarbakır’a (Amed) uğurlanacak. Vasiyeti üzerine Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 

Tarık Ziya Ekinci Kimdir?

Tarık Ziya Ekinci, 25 Şubat 1925’te Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Paris Tıp Fakültesi’nde ihtisas yaparak dahiliye uzmanı oldu. Meslek hayatında çeşitli sağlık kuruluşlarında görev aldı ve Diyarbakır, Mardin, Siirt Tabip Odaları Başkanlıkları yaptı. Ekinci, 1965-1969 yılları arasında Türkiye İşçi Partisi’nden Diyarbakır milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. 12 Mart Muhtırası döneminde Kürtçülük propagandası yaptığı gerekçesiyle üç yıla mahkûm edilen ve iki yıl tutuklu kalan Ekinci, yaşamı boyunca özgürlük, demokrasi ve eşitlik mücadelesine adanmış bir hayat sürdü. Aynı zamanda çeşitli derneklerde aktif rol alan ve birçok yazılı eser kaleme alan Ekinci, 15 Ağustos 2024’te İstanbul’da hayata veda etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster