Ana Sayfa Gündem 16 Ağustos 2024 46 Görüntüleme

Türkiye genelinde 10 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı

Türkiye genelinde on üniversitenin rektörlüğüne yeni atamalar yapılırken, üç üniversitenin rektörü görevlerine yeniden atandı. Atamalar, Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla duyuruldu.

Türkiye’de on üniversitenin rektörlüğüne yeni atamalar yapıldı, üç üniversitenin rektörü ise görevlerine yeniden atandı. Rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

10 üniversiteye yeni rektör

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Adnan Sözen atandı. Bu görevde daha önce iki dönemdir Prof. Dr. Mehmet Tümay bulunuyordu. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu getirildi. Bu görevi daha önce Prof. Dr. Ömer Çomaklı yürütüyordu. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş atanırken, önceki rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’di.

Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü’ne atandı. Bu görevi daha önce Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök yürütüyordu. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Hatipler atandı; önceki rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu idi.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir oldu. Bu görevi vekaleten Prof. Dr. Sait Yılmaz yürütüyordu. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Prof. Dr. Necip Şimşek getirildi; bu görevde geçen yıl Prof. Dr. Abdulhamit Avşar bulunuyordu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü’ne atandı. İTÜ Rektörlüğü görevini daha önce Prof. Dr. İsmail Koyuncu yürütüyordu. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Uğur Ünal atanırken, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Kamuran Eronat getirildi. Gazi Üniversitesi’nin önceki rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Dicle Üniversitesi’nin önceki rektörü ise Prof. Dr. Mehmet Karakoç idi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş görevlerine yeniden atandı. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster