Ana Sayfa Gündem 18 Ağustos 2024 39 Görüntüleme

İzmir ve Bolu’daki orman yangınları kontrol altına alındı, Aydın ve Manisa’da yangınlar sürüyor

İzmir ve Bolu'da çıkan orman yangınları kontrol altına alınırken, Aydın ve Manisa'da yangınlarla mücadele devam ediyor. Yangınların çıkış nedenlerine ilişkin soruşturmalar sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Mahallesi, Urla ve Bolu Göynük’deki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Ancak, Aydın ve Manisa’da çıkan yangınlarla ilgili mücadele sürüyor.

Bakan Yumaklı, İzmir’in Yamanlar Mahallesi’nde yaptığı basın açıklamasında Türkiye genelinde devam eden yangınlarla ilgili son durumu değerlendirdi. Yumaklı, “İzmir Karşıyaka Yamanlar’daki yangın an itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmalarımız devam edecek. Bolu Göynük’te sarp arazide, uçurumlarla dolu arazide arkadaşlarımız çetin bir mücadele verdi. Orası da kontrol altına alındı” dedi. Ayrıca, “Dün akşam Urla Çeşme’de makilik alanda çıkan yangın da kontrol altına alındı. Kuvvetli rüzgara rağmen ekipler alevleri söndürmeyi başardı” diye ekledi.

Yumaklı, alevlerle mücadelenin sürdüğü beş bölgedeki yangınların kontrol altına alınmaya yakın olduğunu belirtti. Bu bölgeler İzmir-Menderes, Aydın-Bozdoğan, Manisa-Gördes, Karabük-Ovacık ve Uşak-Eşme olarak sıralandı. Yangınların kontrol altına alınması durumunda, İzmir’de 15 Ağustos’ta başlayan orman yangınlarının dördüncü gününde tamamen kontrol altına alınmış olacağı belirtildi.

Yangınların çıkış nedenlerine ilişkin soruşturmalar devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’in Tire, Ödemiş, Bayındır ve Karşıyaka ilçelerinde toplam 7 kişinin gözaltına alındığını, Tire’deki 3 kişinin tutuklandığını belirtti. Bolu’daki yangınla ilgili olarak ise Göynük ilçesinde gözaltına alınan 4 kişiden 2’sinin tutuklandığı, diğer 2’si hakkında adli kontrol kararı verildiği açıklandı.

Bakan Yumaklı, İzmir Karşıyaka’da yangının sebebinin piknik ateşi olduğunu, tedbir amaçlı bazı köylerin tahliye edildiğini, 6 itfaiyeci ve bir polis memuru dahil olmak üzere toplam 21 yaralının tedavi altında olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye genelinde çıkan 70’ten fazla yangının kontrol altına alındığını, ancak hala aktif olan 8 yangının bulunduğunu söyledi.

Manisa’da ise 14 Ağustos’ta başlayan yangınla ilgili çalışmalar sürüyor. Ekipler, gece boyunca yangını kontrol altına almaya çalışırken, havanın aydınlanmasıyla hava araçları da müdahaleye başladı. Yangın nedeniyle bazı köyler tahliye edildi.

Aydın’da Bozdoğan ilçesinde devam eden yangına ilişkin açıklama yapan Bakan Yumaklı, rüzgar nedeniyle müdahale eden ekiplerin büyük zorluklarla karşılaştığını belirtti. Bazı mahallelerde evlerin hasar gördüğü, ancak sağlık açısından ciddi bir riskin bulunmadığı ifade edildi. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster