Ana Sayfa Gündem 19 Ağustos 2024 39 Görüntüleme

Diyarbakır protokolünde buzlar eridi

Diyarbakır'da uzun bir aradan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı ve Diyarbakır Valisi, aynı masada görüntülendi. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen yemekte, Diyarbakır protokolü ve Amedspor yönetimi aynı masada yemek yedi, sohbet etti.

Rojan MAMO

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF seçimleri öncesi Amedspor’un ilk maçını izlemek için Diyarbakır’a geleceğini belirtmişti. Hacıosmanoğlu, 19 Ağustos tarihinde Diyarbakır’da oynanacak Amedspor-İstanbulspor müsabakasını izlemek üzere Diyarbakır’a geldi.

Diyarbakır ziyaretine Sur ilçesindeki tarihi mekanları gezerek başlayan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’na, Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ve yönetimi eşlik etti. Diyarbakırlıların yoğun ilgi gösterdiği Hacıosmanoğlu, vatandaşlarla sık sık fotoğraf çektirdi ve sokaklarda yürümekte zorluk yaşadı. Ardından heyet, Sur ilçesindeki tarihi Cemil Paşa Konağı’nda Diyarbakır protokolü ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yemek yedi. Cemil Paşa Konağı‘ndaki yemekte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ve İbrahim Hacıosmanoğlu aynı masayı paylaştı. Uzun bir aradan sonra ilk kez DEM Partili bir belediye eş başkanı ve Diyarbakır Valisi aynı karede yer aldı. 

Yemek, belediyenin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Diyarbakır programında Sur ilçesindeki özel bir restoranda yemek yiyeceği belirtilmişti. Hacıosmanoğlu’nun uçağı inmeden yemek organizasyonunda bir değişiklik yapıldı. TFF Başkanı için verilecek yemeğin, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Cemil Paşa Konağı’nda gerçekleştirileceği aktarıldı. Tarihi Cemil Paşa Konağı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait Diyarbakır Kent Müzesi olarak kullanılıyor. Konağın içinde ve çevresinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye ve Sur Belediyesi zabıtaları hazır bulundu.

Aradaki buzlar eridi, yan yana poz verildi

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ardından, aynı zamanda hemşerisi olan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Cemil Paşa Konağı’na giriş yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, sonradan geldiği protokol masasında ayakta karşılandı. Tokalaşmanın ardından yan yana oturan üçlü sohbet etti. Programın başlamasının ardından yemek, basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da uzun yıllardır DEM Partili belediye başkanları ile valiler protokollerde yan yana gelmiyordu. Resmi etkinliklerde düzenlenen protokollere genellikle genel sekreterler katılıyordu. Ancak bu gelenek bu kez değişti aradaki buzlar eridi ve yan yana poz verildi. 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster