Ana Sayfa Gündem 19 Ağustos 2024 34 Görüntüleme

Hilal Kar’ın faili 2 aydır bulunamadı

Hilal Kar’ın Bağlar’da Mehmet Demirhan tarafından öldürülmesinin üzerinden iki ay geçmesine rağmen, fail hala bulunamadı. Avukat Eda Kar Burakmak, etkin bir soruşturma yürütülmediği için sürecin yavaş ilerlediğini belirtti

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 23 Haziran’da Mehmet Demirhan tarafından öldürülen Hilal Kar’ın katil zanlısı, aradan geçen iki aya rağmen hala bulunamadı. Hilal Kar’ın kuzeni ve aynı zamanda dava avukatı olan Eda Kar Burakmak, yürütülen soruşturmanın yetersizliğine dikkat çekerek, etkin bir soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu.

Soruşturmada İlerleme Sağlanamadı

Hilal Kar, 23 Haziran’da Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Mehmet Demirhan tarafından öldürüldü. Olayın ardından, failin yakalanması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvurularda ise herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Failin, olay yerinden kaçtıktan sonra izini kaybettirdiği ve aradan geçen zamana rağmen yakalanamadığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansına konuşan Hilal Kar’ın avukatı Eda Kar Burakmak, dosyada etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini belirtti. Burakmak, “Bu süreçteki en büyük sorun, etkin bir soruşturmanın yürütülmemesi ve delillerin toplanmasında yaşanan gecikmelerdir. Dosyada yer alan delillere göre, şüpheli olay tarihinde bir taksiye binerek Turgut Özal Bulvarı’nda inmiştir. Ancak, bu güzergaha ait kamera kayıtları hala dosyaya eklenmemiştir. Ayrıca, şüphelinin adına ve yakınlarına ait telefon numaralarının tespiti ve HTS baz araştırması yapılmamıştır,” dedi.

Delil Toplanmasında Gecikmeler Var

Eda Kar Burakmak, olayın hemen ardından soruşturmanın genişletilmesi ve delil toplama taleplerini Cumhuriyet Savcılığı’na ilettiklerini ancak bu taleplerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Burakmak, “Licê ilçesi Nenyas Mahallesi’nde bulunan birkaç akrabasının evinde yapılan aramalardan da herhangi bir sonuç alınamamıştır. Bu durum, soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmediğinin açık bir göstergesidir,” ifadelerini kullandı.

Yurt Dışına Kaçma Şüphesi Artıyor

Burakmak, soruşturmanın yavaş ilerlemesinin ve delillerin hızla toplanamamasının, şüphelinin hala ülke içinde saklanabileceği gibi yurt dışına kaçmış olabileceği endişesini doğurduğunu belirtti. “Delillerin eksiksiz toplanması ve ifadelerin alınması bu gibi durumların önüne geçilebilmesi için hayati öneme sahiptir. Bu noktada, yetkililerin en kısa sürede etkin bir soruşturma yürüterek delil toplama sürecini hızlandırması gerekmektedir. Aksi halde, adaletin sağlanması mümkün olmayacak ve benzer durumlarla tekrar karşılaşılabilecektir,” diyerek adalet çağrısında bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster