Ana Sayfa Politika 19 Ağustos 2024 42 Görüntüleme

Özel, Mahmud Abbas ile görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Özel, görüşmede, “başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bir Filistin devleti kurulmasını gerekli görüyor ve iki devletli çözümü desteklediklerini” söyledi. Özel, Filistin halkının mücadelesinde her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını belirtti ve Abbas’ın, Gazze’ye gitme kararını da desteklediklerini ifade etti.

Mahmud Abbas ise Özel’in, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olarak kurduğu temaslarda Filistin meselesini gündeme getirdiğini ifade ederek “Siz dünyaya açılan bir pencere gibisiniz” değerlendirmesinde bulundu. 

Özel’i Filistin’e davet eden Abbas, “Sizleri ikinci ülkeniz Filistin’e davet ediyorum. Seçtiğiniz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeşlerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz. Bu davet açık bir davettir” dedi. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster