Ana Sayfa Politika 20 Ağustos 2024 35 Görüntüleme

Emine Şenyaşar ‘adalet’ pankartıyla TBMM önünde

Adalet Nöbeti’ni Meclis Başkanlığı önüne taşıyan Emine Şenyaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Gerekirse Meclis’te uyuyacağım” dedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırıda, eşi ve iki oğlunu kaybeden, bir oğlu ise tutuklanan Emine Şenyaşar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte, ara verdikleri adalet mücadelelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı önüne taşıdı. Eylem öncesinde Şenyaşar ailesi, Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi.

Emine Şenyaşar: “Bu zulmü niye yapıyorsunuz?”

Basın toplantısında konuşan Emine Şenyaşar, 6 yıldır adalet mücadelesi verdiğini hatırlatarak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi: “Gerekirse Meclis’te uyuyacağım. Bu zulmü niye yapıyorsunuz? Sizin çocuklarınız yok mu? Benim yuvamı dağıttınız. Çocuğumuzu cezaevine attınız. Ne istediniz ondan?” dedi. Sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olması gerektiğini belirten Şenyaşar, “Ameliyat öncesi çocuğumu görmek istiyorum. Çocuğumu bırakın. Ameliyatın nasıl geçeceği belli değil, belki ölürüm. Onun için bırakılmasını istiyorum. 6 yıldır adalet sarayları önünde oturuyorum,” şeklinde konuştu.

Ferit Şenyaşar’dan adalet çağrısı

Ferit Şenyaşar, Türkiye’de yaşanan adaletsizliklere dikkat çekerek, örgütlü bir karşı koyuşun gerekli olduğunu vurguladı: “Örgütlü bir toplumu hiçbir güç durduramaz. Çağrıyı Meclis’in kürsüsünden yapıyorum; gelin adalet için kol kola girelim. Annem adalet talebini dünyaya duyurdu. Yıllarca dilinden düşürmediği tek şey adalettir. Hanginiz annenize yönelik böyle bir adaletsizliği kabul edebilirsiniz?” diye sordu.

Şenyaşar ailesi, açıklamanın ardından Meclis Başkanlığı önünde “Şenyaşar ailesi için adalet, herkes için adalet” yazılı pankart ile eylemlerine başladı. Anne Emine Şenyaşar, burada da yaşanan katliama dikkat çekerek taleplerini dile getirdi.

Erdoğan ile görüşme talebi

Ferit Şenyaşar, eylem sırasında şu ifadeleri kullandı: “Bu davanın bir tarafı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak halkın kürsüsünden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyoruz; yuvası yıkılmış bu anne 6 yıldır yaşadığı adaletsizliği size anlatmak istiyor. Katliamın tanığı da Urfa eski Valisi Abdullah Erin’dir. Şu an Ankara’da merkezde bekliyor. Annenin anlattıkları size inandırıcı gelmeyebilir. Yapılacak olan görüşmede mutlaka Abdullah Erin de katılmalıdır. Bu görüşme talebimiz kabul edilip, toplumun vicdanını rahatlatacak, adalet sağlanana kadar, yasal sınırlar içinde Meclis Başkanlığı kapısı önünde gece de dahil olmak üzere adalet için nöbet tutacağız.” (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster