Ana Sayfa Politika 26 Mart 2024 114 Görüntüleme

Bakırhan: İrade de muhatap da Newroz alanlarındaki milyonlarca insanımızdır

Iğdır’da gerçekleştirilen seçim mitinginde  konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın DEM Parti muhatap alınmak istiyorsa kendini ispatlasın sözlerine yanıt verdi.

Bakırhan, “Biz diyoruz ki Sayın Erdoğan irade Newroz alanlarında, muhatap Newroz alanlarında. Kuvvet, kudret Newroz alanlarındaki Kürt, Türk, Arap milyonlarca insanımızdır. Saraydaki o uykundan uyan, Saray medyasının dışındaki medyaya bak. Muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasına Kürt aydın Medet Serhat’ı anarak başlayan Bakırhan şunları söyledi; 

Bir gün mutlaka barış ve demokrasiyi sağlayarak onlardan devraldığımız bayrağı sonuca ulaştıracağımızı da belirtmek istiyorum. 

31 Mart’ta belediyeleri alarak cezaevindeki ve sürgündeki arkadaşlarımıza müjde vereceğiz

Değerli halkımız sizlere İstanbul Newrozu’ndaki milyonlarca insanın selamını getirdim. Amed Newrozu’ndaki milyonların selamını getirdim. Batman’dan, Şırnak’tan, Siirt’ten Iğdır halkına selam ve sevgiler getirdim. Iğdır 31 Mart’ta inşallah belediyeyi tekrar kazanarak büyük bir müjde verecek diyorlardı. 31 Mart’ta belediyeleri alarak Türkiye’deki halklara, cezaevlerine, sürgündeki arkadaşlarımıza büyük bir müjde vermeye hazır mıdır Iğdır? 

Onların dengesini, şirazesini bozmaya devam edeceğiz

Newroz mitinglerimiz iktidarın şirazesini bozdu, dengesini bozdu. “Bunlar bittiler, tükendiler” diyorlardı. Ancak İstanbul, Amed ve diğer Newroz alanlarında bir kez daha gördüler ki biz varız, vardık, var olmaya devam edeceğiz. Hiçbir baskı politikası, kayyımcı anlayış, cezaevi, baskı ve zulüm önümüzü kesemez. Bizler haklı bir davanın, mücadelenin sahipleriyiz. 

Onların dengesini ve şirazesini bozmaya devam edeceğiz. AKP, “22 yılda Türkiye’yi uçurduk” diyor. Allah aşkına bu külliyen yalan değil mi? Emekçiler, yoksullar, Türkiye’de 46 milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor, elektrik parasını ödeyemiyor. İnsanlar çocuğuna süt alamıyor; ekmek kuyruğunda, et kuyruğunda saatlerce bekliyor. 

Türkiye’de uçan tek şey onların çocuklarının servetidir

Türkiye’de uçan biz değiliz; Azeriler değil, Kürtler değil, emekçiler ve emekliler değil. Onların çocuklarının serveti uçtu. Mal varlıkları uçtu. Halk yoksul, halk perişan, halk geçim derdinde. Ama bu yalancılar saraylarından başlarını çıkarıp Iğdır halkının, emekçisinin ne yaşadığını görmüyor. Bu yalancılar bizi uçurmadılar, batırdılar, bitirdiler. Halklarımız gece gündüz nasıl geçineceklerinin derdinde. Peki, bu savaş baronları neyin derdinde? Onların derdi siz değilsiniz; onların derdi daha fazla zenginleşmektir, iktidar koltuklarını korumaktır. Bunun için de halkı karşı karşıya getirerek, ırkçılık ve milliyetçilik üzerinden ve vatan-millet-bayrak örtüsüyle yolsuzluklarına, zalimliklerine devam ediyorlar.

Iğdır sandıkta rekor oy alarak bizi yoksullaştıranlara cevabını verecektir

Ne yapacağız? 31 Mart’ta bizi yoksullaştıranlara, irademizi cezaevlerine tıkanlara, 10 bin yıldır kullandığımız anadilimize “bilinmeyen dil” diyenlere, Iğdır sandıkta rekor oy alarak cevabını verecektir. Utanmadan bir de ne diyorlar? Gerçek belediyeciliği yaparsa AKP yaparmış! AKP ne yaptı bugüne kadar? 22 yıl önce iktidara geldiklerinde faiz yüzde 47’ydi. Peki 22 yıl sonra ne oldu? Yüzde 50’nin üzerine çıkarttılar. Dün “faiz haramdır” diyenler, “Nas’ı faize yedirmeyeceğiz” diyenler; bugün sizin bütçenizi, Türkiye’nin bütçesini faiz lobilerine peşkeş çekiyor. Bunlar yalancı, iki yüzlü. Bunların başı seccadede, elleri semada, akılları fikirleri haramda hilede. Bu haramzadelere 31 Mart’ta cevap verecek misiniz? 

En büyük çiftçi düşmanı, en büyük tarım düşmanı AKP-MHP iktidarıdır. Hayvancılığı bitirdiler, tarımı bitirdiler, çiftçiyi bitirdiler. Tek dertleri zenginleşmek, rant elde etmek, iktidarlarını devam ettirmek. 31 Mart’ta siz karanlığı yırtanlar, siz karanlığı aydınlatanlar, siz direnenler, siz barış isteyenler bu haramzadelere gerekli cevabı sandıkta vereceksiniz.

Türkiye’ye en büyük krizini yaşatan Erdoğan’dır

Dünyanın her yerinde gıda fiyatları düşüyor ama Türkiye’de artıyor. Gıda fiyatları neden artıyor, tarım niye bitti, hayvancılık neden bitti? Tarım Bakanı bunun cevabını vereceğine, “DEM Parti terörist” diyor. Allah senin başına DEM Parti kadar taş düşürsün! Erdoğan, “Türkiye’de kişi başına 13 bin dolar para düşüyor” diyor. Değerli Iğdır halkı, aranızda 13 bin dolar kazanan var mı? Peki, bu 13 bin dolar Iğdırlıya, Karslıya, Kürt’e, Azeri’ye, Terekeme’ye, emekçiye gitmemişse nereye gitmiş? Rantçılara, sermaye dostu AKP ve çevresine gitmiş. İnşallah 31 Mart’ta Türkiye’nin ezilenleri ve emekçileri bunlara öyle cevap verecektir ki bu hırsızlık düzenini geriye çevirerek halkların kardeşçe ve barış içerisinde, adil bir düzende yaşamasını sağlayacaktır. Emekliye kaynak yok, asgari ücretliye, çalışana kaynak yok ama askere, polise, korucuya, tanka topa var. Türkiye’nin en büyük krizini bu ülkeye yaşatan kim? Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan şimdi de 94’teki ekonomik krizin sebebi olan Tansu Çiller’i yanına almış, 2001’deki ekonomik krizin mimarı olan Bahçeli’yi almış. Peki, halkı yoksullaştıran, Türkiye’yi ekonomik krizlerle boğuşturan bu üç kişi ne yapacakmış? Türkiye’yi uçuracakmış. Haydi oradan! Iğdır halkı yemez bunu. 

İrade Newroz alanlarındaki milyonlarca insandır 

Recep Tayyip Erdoğan, “DEM Parti muhatap alınmak istiyorsa kendini kanıtlasın” demiş. Erdoğan, Türkiye’de neler olduğunun farkında değil. Newroz meydanlarını dolduran milyonları görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Sabah akşam Saray medyası izliyor. İzlemiş olduğu kanallarda da Türkiye güllük gülistanlık gösteriliyor. Biz diyoruz ki Sayın Erdoğan irade Newroz alanlarında, muhatap Newroz alanlarında. Kuvvet, kudret Newroz alanlarındaki Kürt, Türk, Arap milyonlarca insanımızdır. Saraydaki o uykundan uyan, Saray medyasının dışındaki medyaya bak. Muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün. Ama ısrarla bir muhatap görmek istiyorsan sana söyleyelim:

1. Savaş hazırlıklarını terk et. 

2. Bütçeyi emekliye, yoksula ve emekçiye ver, savaşa değil. 

3. Toplumu kutuplaştırmaktan vazgeç. 

4. Kürt’ün diline “bilinmeyen dil”, Kürt’ün coğrafyasına “teröristan” deme. Kürdistan’dır orası, Kürtçedir dili. Kürdün dilini, kimliğini, iradesini tanı. Eğer yerini öğrenmek istiyorsan da Newroz alanlarındaki milyonlardır. 

5. ve en önemlisi: Türkiye’de barış olmasını istiyorsan, kardeşlik olmasını istiyorsan İmralı’daki mutlak tecridi kaldır, hukuku işlet. 

6. Kürt halkının iradesine kayyım atadın, yetmedi cezaevine koydun, yetmedi şimdi 31 Kürt yerleşim yerine kaçak seçmen taşıyarak Kürt halkının iradesini gasp etmeye çalışıyorsun. O zaman bu kaçak seçmenlerin gidip halkın iradesiyle oynamayacağının sözünü ver. O zaman muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün, halkı da görürsün. Sonra da iktidar, muhalefet ve toplumsal kesimlerle birlikte bir masanın etrafında bir araya gelelim, Türkiye’yi demokrasisizlikten, özgürlüksüzlükten, bu ekonomik krizden nasıl çıkaracağımızı hep beraber tartışarak bir yol bulalım. Al sana muhatap, al sana Newroz alanındaki halklarımızın talepleri.”

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster