Ana Sayfa Gündem 20 Ağustos 2024 33 Görüntüleme

OpenAI, İran bağlantılı ChatGPT hesaplarını yasakladı

OpenAI, ABD başkanlık seçimleri öncesi sahte haberler yaydığı şüphesiyle İran bağlantılı ChatGPT hesaplarını yasakladı. Bu hesapların, Tahran destekli Storm-2035 grubuna ait olduğu ve ABD siyaseti ile diğer küresel olaylar hakkında yanıltıcı içerikler ürettiği belirtildi.

OpenAI, yaklaşan ABD başkanlık seçimleri öncesinde sosyal medyada sahte haberler yaydığı şüphesiyle İranlı bir grupla bağlantılı olan ChatGPT hesaplarını yasakladı. Bu hesapların, her iki başkanlık adayı hakkında uzun makaleler ve kısa sosyal medya yorumları ürettiği, ancak etki operasyonunun “anlamlı bir kitle katılımı sağlamadığı” belirtildi. OpenAI, bu sahte içerikleri Tahran destekli Storm-2035 grubuna atfetti. Aynı zamanda, Microsoft da İran’ın seçimlere müdahale etmeye devam ettiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Yapay zeka kuruluşu, Twitter’da (X) 12 ve Instagram’da bir hesabın bu gizli operasyonla ilişkili olduğunu tespit etti. Bu sahte haber ve yorumlar yalnızca ABD başkanlık seçimlerini değil, Gazze’deki çatışma, İsrail’in Olimpiyatlara katılımı ve diğer siyasi konuları da hedef aldı. OpenAI, bu operasyonların ABD siyaseti ve küresel olaylar hakkında makaleler üreten ve sosyal medyada kısa yorumlar yayınlayan iki iş akışı içerdiğini açıkladı. Bu içerikler, niothinker.com, savannahtime.com, evenpolitics.com, teorator.com ve westlandsun.com gibi web sitelerinde yayımlandı. Storm-2035 ve EvenPolitics, 2022’den bu yana haftada yaklaşık 10 makale yayımlıyor ve grubun Arapça, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca dillerinde başka etki-operasyon web siteleri de bulunuyor. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster