Ana Sayfa Gündem 20 Ağustos 2024 50 Görüntüleme

Tecavüz ve şiddet şüphelisi serbest

Küçükçekmece’de, Ebuzeyid Gülsün adlı erkek, 3 yıl boyunca bir çocuğa cinsel istismar ve şiddet uyguladığı iddiasıyla gözaltına alındı, ancak mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çocuğun yakını, failin serbest bırakılmasına karşı dayanışma çağrısında bulunarak, failin tutuklanmasını talep etti.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, bir çocuğun 2021 yılından bu yana Ebuzeyid Gülsün adlı erkek tarafından cinsel istismara ve şiddete maruz kaldığı iddia edildi. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan fail, mahkemeye sevk edildi, ancak 13 Ağustos’ta Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nın tutuklama talebine rağmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aile, bu karara itiraz ederek, failin tutuklanmasını talep etti.

Aileden dayanışma çağrısı

Olayla ilgili Mezopotamya Ajansına  konuşan çocuğun yakını F., “Onun arkası kuvvetli. Serbest bırakılmak için her şeyi yapmış. Bizimse kimsemiz yok. Herkesten yardım istiyoruz. Tüm kadın örgütlerine sesleniyorum. Ne gerekiyorsa yapalım. Kızımızın psikolojik durumu çok kötü. Tek istediğim cezaevine girip cezasını çekmesi,” dedi. F., failin AKP üyesi olduğunu belirterek, “O ambulans şoförü. AKP’ye üye olduğunu biliyorum. Yoksa serbest bırakılır mı? Tutuklu yargılanmasını talep ediyorum,” ifadelerini kullandı.

F., ayrıca, failin tehditlerine maruz kaldıklarını belirterek, “Tehditleri başladı, küfürler ediyor. Bir yeğeni polis, bir kardeşi gardiyan onların arkası kuvvetli ki bize bunu yapıyorlar. Hakkımızı arıyoruz. Hepinizin çocuğu var. Hepinizden destek istiyoruz,” dedi ve son olarak, “Biz hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizler bunun takipçisiyiz. En ağır cezayı almasını istiyorum. Bu şahıs daha dışarda. Başka çocuklara zarar vermesin. Sesimizi duyurmak istiyoruz,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster