Ana Sayfa Video Galeri, Video Haber 21.08.2024 58 Görüntüleme

Diyarbakır’da muhtarlar tebligat yükü altında eziliyor

Diyarbakır Bağcılar Mahallesi Muhtarlığı’nda tebligat yığınının altından kalkamayan muhtarlar, artan icra dosyaları nedeniyle iş yüklerinin arttığını belirtiyor. Muhtarların taleplerini yerinde inceleyen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ekonomideki kötü gidişatın muhtarlıklarda tebligat yüküne neden olduğuna dikkat çekti

“Her Yerde İcra Dosyaları Var”

Bağcılar Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Bey, tebligatlarla dolu bir odada çalıştıklarını ve bu durumun büyük zorluklara yol açtığını dile getirdi: “Gerçekten mesai içinde biz buradan ayrılmıyoruz. Mesai dışında da vatandaşlar arıyorlar. Sürekli postacılar geliyor, akşama kadar icra icra icra… Dolaplarda yer yok, masanın üstünde yer yok. Kağıt bırakmaya da yerim yok. Sizden ricam; bir an önce bu duruma çare bulmanız.”

“Tebligatlar Arasında Kayboluyoruz”

Tanrıkulu’nun, “Tek başına nasıl baş ediyorsun bu kadar tebligatla?” sorusuna ise muhtar, iş yükünün altından kalkmanın zor olduğunu belirterek şöyle yanıt verdi: “Baş ediyoruz ama maalesef zorluk da çekiyoruz. Bazen vatandaş geliyor, evrak kayboldu diyor, bu kadar kağıdın içerisinde gel de bul. Bir an önce gündeme alınmasını istiyoruz.”

“Ekonomideki Kötü Durum Vatandaşa Yansımış Durumda”

Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ziyaret sırasında gözlemlediklerini şöyle ifade etti: “Ekonomideki berbat durum, vatandaşa da yansımış durumda. Benim gözlemlediğim, bu masada, poşetlerin içerisinde sahibini bekleyen yüzlerce, hatta binlerce tebligat var maalesef. Muhtarların bu iş yükünden kurtulması lazım.”

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster