Ana Sayfa Gündem 24 Ağustos 2024 39 Görüntüleme

Amedspor forması giyen işçilere saldırı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, Amedspor forması giyen 13 Kürt işçi, nefret ve ırkçı saiklerle bir grup tarafından silahlı saldırıya uğradı. Diyarbakır Barosu, bu tür şiddet olaylarının cezasızlıkla cesaretlendirildiğini belirterek, yargı mercilerini etkin bir soruşturma yürütmeye çağırdı.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, bir güneş enerjisi tesisinde çalışan 13 Kürt işçi, Amedspor forması giymeleri nedeniyle silahlı, bıçaklı, demirli ve sopalı bir grubun saldırısına uğradı.

Olay, işçilerden birinin tesisin kapısında otururken bir köylü tarafından “terörist misin o formayı giyiyorsun?” şeklinde hakarete uğramasıyla başladı. Köylü daha sonra kalabalık bir grupla geri dönerek, “Sizi burada yaşatmayacağız, teröristleri istemiyoruz” gibi ırkçı söylemlerle işçilere saldırdı.

Diyarbakır Barosu: Hukuki sürecin takipçisi olacağız

Diyarbakır Barosu yaptığı açıklamada hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirterek  şu ifadeler kullandı: “Kamuoyuna yansıyan haber içerikleri ve mağdur anlatımlarına göre Nevşehir’de Amedspor forması giyen Kürt işçilere yönelik nefret ve ırkçı saiklerle silahlı saldırı gerçekleşmiş ve saldırıda 13 işçi yaralanmıştır.

Bu ve benzeri, toplumsal barışı zedeleyen şiddet içerir saldırıların yaygın cezasızlık pratiğinden cesaret aldığını hatırlatıyor; bir daha benzer saldırıların yaşanmaması için yargı mercilerini ivedi ve etkin bir soruşturma ile saldırganların tespiti ve cezalandırılması gerektiğini belirtir, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster