Ana Sayfa Gündem 24 Ağustos 2024 33 Görüntüleme

Diyarbakır 8 yaşındaki Narin’i arıyor: Terliği evinin 3 kilometre yakınında bulundu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran için güvenlik güçleri ve bölge halkı seferber oldu. Arama çalışmalarında 200 jandarma personeli görev alırken, jandarmaya ait helikopterle de havadan destek verildi. Ailenin evine yaklaşık üç kilometre uzaklıkta terliği bulunan Narin’in kaçırıldığı düşünülüyor. Narin’in babası Arif Güran, “Benim kızımı ölü veya diri bulsunlar. Ben bunu istiyorum” dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 22 Ağustos günü öğlen saatlerinde gittiği Kuran kursundan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan sekiz yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ediyor.

Ailenin Narin’e ulaşamamasının ardından, köylülerle birlikte yapılan aramadan da sonuç alınmayınca 22 Ağustos’ta saat 21.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve koku alma köpekleri sevk edildi. Mahallenin yakınından geçen sulama kanalı ve çevrede ekiplerin Narin’i arama çalışması sürüyor.

Çalışmalarda Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD, Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve 200 jandarma personeli görev alırken, jandarmaya ait helikopterle de havadan destek veriliyor.

Arama çalışmaları kapsamında Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık yaklaşık 150 araç tespit edilirken, bu
araçların sorgulamaları yapıldı.

Narin’in babası Güran: “Şu an tüm şüphe kaçırılma üzerinde”

DHA’ya konuşan ve kızının bulunmasını isteyen baba Arif Güran, kızının 22 Ağustos günü saat 15.30 sıralarında camiden çıktığını ve okulun orada olduklarını tespit ettiklerini ancak daha sonrasından Narin’den haber alamadıklarını söyledi. Önce tüm akrabalarıyla birlikte Narin’i aradıklarını söyleyen Güran, daha sonra ise jandarmanın da çalışmalara dahil olduğunu belirtti.

AFAD’ın da gelip arama çalışmalarına katıldığını aktaran Güran, “Maalesef bir türlü iz bulamıyoruz. Eğer birisi para karşılığında kızımı kaçırmışsa, kim ne kadar isterse ona vereceğim. Bizim kimseyle husumetimiz yok. Biz sürekli mazlumun yanında olan insanlarız. Bir insanın başına bir şey gelirse biz sürekli onların yanındayız” diye konuştu.

Bölgedeki bir kanalda yapılan arama çalışmalarında da kızının bulunamadığını söyleyen Güran, “Benim kızımdan ne istediler” dedi ve devam etti:

“Şu an tüm şüphe kaçırılma üzerinde. Kızım kaybolmadan önce bir hafif ticari araç geçiyor. Jandarma buradan o saatlerde geçen yaklaşık 150 aracın sorgulamasını yapıyor. Allah’ın izniyle devlet kızımı bulacak. Ben umutluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Benim kızımı ölü veya diri bulsunlar. Ben bunu istiyorum.” (Medyascope)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster