Ana Sayfa Gündem 24 Ağustos 2024 28 Görüntüleme

İHD: Gazetecilere saldırı bağımsız kuruluşlarca araştırılmalı

Süleymaniye'de gazetecilere yönelik saldırıya tepki gösteren İHD, “Irak, Türkiye ve Kürdistan Bölgesel Yönetimini sorumluluk almaya davet ediyoruz” dedi.
İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinin Seyîdsadiq ilçesinde gazetecilere dönük saldırıya dair yazılı açıklama yaptı. “Kürt Basın Emekçileri bombaların hedefi olmaya devam ediyor” başlıklı açıklamada, gazetecilere dönük saldırı kınandı. 
 
Açıklamada, “90’lı yıllarda gözaltında kaybedilmelerle, gazete binalarının bombalanmasıyla susturulmaya çalışılan Kürt Basını ve basın emekçileri halen bombaların hedefi olmaya devam ediyor” denildi. 
 
Süleymaniye’deki SİHA saldırısına değinilen açıklamada, “İnsan hakları savunucuları olarak bu olayı gazeteci katliamı olarak değerlendiriyoruz. Anılan bölgede bir süredir Türkiye’nin askeri operasyonlar yürüttüğü bilinmektedir. İki kadın gazetecinin öldürülmesine yol açan bu saldırının faillerinin ortaya çıkarılması için Irak Hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Kürdistan Bölgesel Yönetimini sorumluluk almaya davet ediyoruz Ayrıca olayın bağımsız kuruluşlarca araştırılması için kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz” denildi. (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster