Ana Sayfa Gündem 26 Ağustos 2024 56 Görüntüleme

Mahpusun ailesi gardiyanlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Cezaevinde darp edildiğini belirten Abdulkadir Bozkurt’un ailesi, gardiyanlar hakkında şikayette bulundu. 
Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlik Cezaevi’nde bulunan tutsak Abdulkadir Bozkurt, 15 Ağustos’ta ailesini arayarak, cezaevi müdürü, başgardiyan ve psikolog tarafından ölümle tehdit edildiğini ve kameralar önünde darp edildiğini söyledi. 
 
Abdulkadir Bozkurt’un kardeşi Serdal Bozkurt, tehdit ve darp olayına ilişkin Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. 
 
Bozkurt, Ankara’ya gelerek, Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne giderek müdürle görüşme talebinde bulundu. Ancak müdürlükte yetkililer görüşme için randevu olması gerektiğini belirterek, görüşmeyi engelledi. 
 
Bunun üzerine Bozkurt, kardeşini ölümle tehdit eden ve darp eden gardiyanlar hakkında müdürlüğe şikayette bulundu. Kardeş Bozkurt, şikayet başvurusunda gardiyanların tespit edilmesi ve haklarında adli ve ceza soruşturması açılmasını talep etti. Bozkurt, dilekçesinde kardeşinin  başka bir cezaevine sevkini de istedi. 
 
Adalet Bakanlığı ile görüşmek istediğini söyleyen Bozkurt, görüşmenin önünün açılması için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile irtibata geçeceğini söyledi. (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster