Ana Sayfa Gündem 28 Ağustos 2024 65 Görüntüleme

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde 31 mahpusa iletişim ve görüş yasağı

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde 31 mahpusa iletişim ve ziyaret yasağı cezası verildi. 32 yıllık hükümlü Güler Bilen’in ailesi tahliyesinin disiplin soruşturmasıyla ertelenmesinden endişe ediyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde, 31 mahpusa bir ay süreyle iletişim ve ziyaret yasağı cezası verildi. 19 Temmuz’da Kobanê’nin özgürleşmesini kutlayan mahpuslar, “Kürtçe şarkı söyleyip zılgıt çektikleri ve slogan attıkları” gerekçesiyle disiplin soruşturmasına tabi tutuldu. 12 Ağustos’ta sonuçlanan soruşturma neticesinde 26 mahpusa bir ay haberleşme veya iletişim cezası, 5 mahpusa ise bir ay ziyaretçi görüş yasağı cezası verildi.

Disiplin cezası verilen mahpuslar arasında Güler Bilen de bulunuyor. Bilen’in kardeşi Hamit Bilen, 32 yıldır cezaevinde bulunan ablasının yaklaşan tahliyesinin disiplin soruşturmasıyla engellenmesinden endişe ettiklerini belirtti. Hamit Bilen, tahliye engelleme uygulamasının rutin hale geldiğini ve yıllardır devam eden hak ihlallerinin bir parçası olduğunu ifade etti.

Disiplin cezalarına itiraz eden mahpuslar, 18 Eylül’de Karşıyaka 1’inci İnfaz Hakimliği’nde görülecek duruşmayı bekliyor. Lemiya Asu, Aynur Epli, Rozerin Kalkan, Nuran Durak ve Güler Bilen’in bu ay içinde beklenen tahliyelerinin disiplin soruşturmalarıyla ertelenmek istendiği belirtiliyor.

32 yıllık mahpusun ailesi endişeli

Güler Bilen, 1992 yılında Adana’da 17 yaşındayken gözaltına alındı ve Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mezopotamya Ajansına konuşan Bilen’in ailesi, ablasının kalp kapakçığı rahatsızlığı yaşadığını ve tahliyesinin disiplin soruşturmasıyla geciktirilmesinden endişe ettiklerini dile getirdi. Hamit Bilen, İdare ve Gözlem Kurulları’nın keyfi bir şekilde tahliyeleri ertelediğini belirtti ve hukuksuz uygulamalara karşı halkın tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster