Ana Sayfa Gündem 29 Ağustos 2024 50 Görüntüleme

Sendikal faaliyetten işten çıkarmaya ceza ve suç duyurusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sendikal faaliyet nedeniyle işten çıkarılan işçiler hakkında Polonez fabrikasına para cezası uygulanmasını ve işveren hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı. Fabrikanın 141 işçi için toplam 2 milyon lirayı aşan para cezası ödemesi talep edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Çatalca’da bulunan Polonez fabrikasında sendikal faaliyet nedeniyle işten çıkarılan işçiler hakkında inceleme başlattı. Bakanlık, fabrikada sendikal örgütlenme çalışmaları sebebiyle işten çıkarılan 13 işçi ve bu durumu protesto eden 132 işçinin işten çıkarılmasına ilişkin müfettiş raporunu tamamladı. Raporda, firmanın sendikal baskı nedeniyle iş akitlerini sonlandırdığı belirlenen 141 işçi için para cezası uygulanması ve işveren hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

Sendikal baskı nedeniyle para cezası

Müfettiş incelemeleri sonucunda, Polonez fabrikasında iş akitleri sona erdirilen 141 işçi için 8 bin 590 liradan toplam 1 milyon 211 bin 190 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Ayrıca, işverenin Türkiye İş Kurumu’na bildirim yapmadan 145 işçiyi toplu olarak işten çıkarması nedeniyle de 798 bin 370 lira para cezası talep edildi.

Suç duyurusu yapılacak

Bakanlık, sendika üyesi işçileri işten çıkararak hukuka aykırı bir şekilde sendikal faaliyetleri engellediği tespit edilen işveren hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, emeğin, sendikal örgütlenmenin ve çalışanların hak ve özgürlüklerinin korunması için sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini belirtti. (Ajans Bizim)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster