Ana Sayfa Gündem 31 Ağustos 2024 97 Görüntüleme

82 yaşındaki Makbule Özer tahliye oldu

82 yaşındaki hasta tutuklu Makbule Özer, 254 günlük tutukluluğunun ardından cezasını tamamlayarak tahliye oldu.

Van’ın Edremit ilçesinde yaşayan Makbule Özer ve eşi Hadi Özer, 24 Temmuz 2018 tarihinde gözaltına alındı. Çift, “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla yargılandı. Yargılama sonucunda her ikisine de 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bu ceza, Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra, 9 Mayıs 2022 tarihinde Özer çifti Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne gönderildi.

Makbule Özer, yüzde 61 engelli ve birçok hastalığı bulunması sebebiyle Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “cezaevinde kalamaz” raporu doğrultusunda cezası bir yıl ertelendi. Bu erteleme süresinin ardından, 7 Eylül 2022 tarihinde Makbule Özer’in eşi Hadi Özer ise cezasını tamamladıktan sonra tahliye edildi. Ancak, ATK’nın 2023 yılında “cezaevinde kalabilir” raporu vermesi üzerine Makbule Özer, 22 Nisan 2023 tarihinde ikinci kez tutuklanarak tekrar cezaevine alındı.

82 yaşındaki Makbule Özer, 254 günlük tutukluluğunun ardından cezasını tamamlayarak tahliye edildi.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster