Ana Sayfa Gündem 31 Ağustos 2024 69 Görüntüleme

Nahit Eren’den Veda Mesajı: ‘Artık sorumluluğu devretme zamanı’

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, 12-13 Ekim tarihlerinde yapılacak olan genel kurulda başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Diyarbakır Barosu, 12-13 Ekim tarihlerinde yapılacak olan 49. Olağan Genel Kurul’a hazırlanıyor. Mevcut Baro Başkanı Av. Nahit Eren, iki dönemdir sürdürdüğü başkanlık görevine yeniden aday olmayacağını duyurdu. Eren, yaptığı açıklamada, “İki dönemdir büyük bir onurla yürüttüğüm Diyarbakır Barosu Başkanlığı görevine, daha önce meslektaşlarıma duyurduğum üzere yeniden aday olmayacağım.” ifadesini kullandı.

Eren, baro başkanlığı görevini üstlendiği ilk günden itibaren, “Baro seçimlerinin, ağır bedeller ödenerek yaratılan değerlerin sorumluluğunu üstlenmek yarışı olduğunu; Diyarbakır Barosu’nun Kürt halkının nefesi olduğunu, susması halinde Kürtlerin/Kürdistan’ın nefessiz kalacağını ifade etmiştim.” diyerek bu sorumlulukla hareket etme gayreti içerisinde olduklarını belirtti. “Artık o sorumluluğu devretme zamanı…” diyerek sözlerini sürdürdü. Ayrıca, bugüne kadar desteklerini esirgemeyen meslektaşlarına ve birlikte çalışma fırsatı bulduğu yönetim kurulu üyelerine “çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Eren, “Genel Kurulumuzun hukuk camiamıza, baromuza ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster