Ana Sayfa Gündem, Özel Haber, Politika 25 Mart 2023 242 Görüntüleme

66 yaşındaki Barış Annesi Hanse Bulut’un tahliyesine üç gün kala infazı ertelendi

Rojan MAMO

ÖZEL HABER – 2016 yılında Mardin, Nusaybin ilçesindeki hendek olayları sırasında silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklanarak 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan 66 yaşındaki Barış Annesi Hanse Bulut, cezasını tamamlamasına rağmen tahliye edilmedi.

İzmir, Şakran Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan hiper tansiyon ve diyabet hastası Hanse Bulut‘un, tahliyesine üç gün kala “Pişmanlığı” kabul etmediği gerekçesiyle cezaevi heyeti tarafından tahliyesinin 3 ay ertelendiği iddia ediliyor.

Annemin suçu Kürt olmak

Annesinin tahliye edilmemesine tepki gösteren Abdullah Bulut, ” 27 mart pazartesi günü tahliyesine 3 gün kala “Cezaevi Heyeti” anneme yaptıklarınızdan pişman mısınız? diyerek bir dayatma da bulundu. Annem sadece “ben pişman olacağım birşey yapmadım” dediği için 3 ay cezası ertelendi” dedi.

Birçok siyasi mahkumun, cezaevi heyeti kararları ile tahliyesinin ertelendiğini aktaran Abdullah Bulut, “Annemin suçu Kürt olmak ” Annem ile aynı gün başka bir kadın siyasi mahkum arkadaşına da 6 ay ceza verilerek tahliyesi ertelenmiş ” dedi.

Mahpus yakınları, son yıllarda birçok siyasi hükümlünün cezaevi yönetiminin keyfi tutumları sebebiyle cezalarının ertelendiğini aktarıyor

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster