Ana Sayfa Özel Haber, Sağlık 1 Ocak 2023 510 Görüntüleme

Devlet hastanesinde “Bıçak Parası” ile ucuz estetik ameliyatı

ÖZEL HABER – Diyarbakır, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kulak-Burun-Boğaz (KBB) bölümündeki doktorların burun estetiği ameliyatı yapmak isteyen hastalarına özel hastanelerin ücretlerinden daha ucuz bir ücret talep ederek estetik ameliyatı gerçekleştiriyor.

İsmini vermek istemeyen bir genç “bıçak parası” sistemini gazetemize anlattı.
Diyarbakır’daki özel hastanelerin burun estetiği ameliyatı için talep ettikleri fiyatın yarısını devlet hastanesinin talep ettiklerini bir yakınından duyan genç, yakınının referansı ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli bir doktor ile görüşmeye gittiğini ve KKB bölümündeki doktorun odasında yapılan görüşmede yapmak istediği burun modelini fotoğraflardan seçtiğini aktardı.

Ayrıca genç, “Fotoğrafları inceleyip seçtikten sonra ameliyat için hemşireden gün almamı ve 7 bin TL bağış yapmamı istediler. Makbuzsuz hemşireye verdiğim bağış ile aynı hafta içinde ameliyatımı gerçekleştirdim” dedi.

Diyarbakır’da özel hastanelerin ortalama 15-25 bin TL arasında yaptığı burun estetiğini, 5-10 bin TL arası “bıçak parası” talep ederek gerçekleştirmesi nedeniyle KBB bölümünde, Hastaların randevu almakta zorlandığı ifade ediliyor. 

SES Diyarbakır Şubesi, KBB bölümünün hastaların en zor randevu aldıkları bölümlerden biri olduğunu ifade ediyor.

Hastalar ise ameliyat için 6-7 ay sonrasına gün verildiğini ifade ederek şikayetlerini dile getiriyor.

Haber Merkezi/ RM

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster