Ana Sayfa Politika 5 Temmuz 2023 184 Görüntüleme

Tahir Elçi davası 29 Kasım’a ertelendi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Sur ilçesinde basın açıklaması yaptığı sırada silahlı saldırı ile öldürülmesine ilişkin davanın yedinci duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza mahkemesinde görüldü.

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) de müdahil sıfatıyla yer aldığı duruşmayı sivil toplum kuruluşları, barolar ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri izledi.

Artı Gerçek’in haberine göre TBB Temsilcisi Deniz Özbilgin, sadece delillerin toplanmasının değil, aynı zamanda delillerin güvenliğinin de sağlanması gerektiğini söyledi.

Bunun, toplanması sağlanmamış deliller için de geçerli olduğunu söyleyen Özbilgin, “Dosyada olmayan delillerin birçoğu için geçerli bu. Kamera görüntüsü, Mardin Kebapevi döner tezgahı üzerinde kamera var ve sokağı görüyor. Olay yerini görüyor Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 2016’dan itibaren kamera kaydının ATK ye gönderdi.

“Jandarma Kriminal ele alıyor ama açamıyor. Kayıtlara ulaşamadıysa neden ulaşamadığı, silme kesme montaj olup olmadığını sorduk. TÜBİTAK 6 Aralık 2022 tarihli raporunda, ‘Kamerayı açtık ama etkili bir şekilde çalıştıramıyoruz’ dendi. Harddiski istedi ancak harddiske ulaşılamadı denildi. 4 nolu kamera ve Mardin Kebapevi kamerası açıldığında neyle karşılaşacağımız önemli” diye konuştu.

Medya Ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin aktardığına göre duruşmada olay yerinde keşif yapılması, istihbaratçı polisler ve ihbarcıların tanık olarak dinlenmesi yönündeki talepler reddedildi.

TÜBİTAK’in görüntülere dair hazırlayacağı raporun beklenmesine ve sanık polisler hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 29 Kasım’a erteledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster