Ana Sayfa Gündem, Politika 10 Temmuz 2023 339 Görüntüleme

Prof.Dr. Kadri Yıldırım’ın son kitabını oğlu tamamladı

Geçtiğimiz yıllarda vefat eden,Eski HDP Milletvekili Kadri Yıldırım'ın son eserini oğlu Abdullah Yıldırım tamamladı.

2021 yılında vefat eden HDP 25. ve 26.  Dönem Siirt Milletvekili, akademisyen ve yazar Prof.Dr Kadri Yıldırım’ın son kitabını oğlu Abdullah Yıldırım tamamladı.

Kürt Dili ve Lehçeleri Araştırmalarını üzerine yazılan “Lori” adlı eser Zilan Akademi Yayınları aracılığıyla okurla buluştu. 

Kürtçe, Arapça, Farsça dil, edebiyat ve coğrafyası üzerine 14 kitabı bulunan Kadri Yıldırım, Kürt Dili ve tarihi üzerine yaptığı çalışmalarından dolayı Kürtler tarafından “Mamoste Kadri ” olarak anılıyor. 

Yıldırım’ın tamamlamasını ömrünün yetmediği 15. eserini tamamlayan oğlu Abdullah Yıldırım, sosyal medyada yaptığı açıklamada “Babam Mamoste Kadri Yıldırım’ın hayatta iken kaleme almaya başladığı bu eseri tamamlamış olmanın ve Kürdoloji’nin merkezi adresi olan Zilan Akademi Yayınları’ndan çıkararak kamuoyuyla buluşturmanın sevincini yaşamaktayım ” ifadeleri kullanarak kitabın yayınlandığını duyurdu. 

Kadri Yıldırım Kimdir 

Kadri Yıldırım, 5 Şubat 1959 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dünyaya geldi. Eğitimini Siirt’te tamamlayan Kadri Yıldırım, Siirt Eğitim Yüksekokulunu bitirdi. 13 yıl öğretmenlik yaptı. 1 yıla yakın bölümünü Siirt’in Tillo ilçesinde olmak üzere 6 yıl medrese eğitimi aldı. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek lisans ve doktorasını yaptı. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev aldı. Mardin Artuklu Üniversitesinde Kürdoloji Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. Kadri Yıldırım, Aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanlığını yaptı. Kürdoloji ve teoloji alanında çalışmalarda bulundu. Kürt dili, tarihi, edebiyatı ve coğrafyası; Arap ve Fars dilleri, tarihleri, edebiyatları ve coğrafyaları alanlarında 14 kitap yazdı. Ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunduğu birçok makalesi bulunmaktadır

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster